Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: DJED ZA POŽELJETI Željko Kare unuku za rođendan sam izgradio kućicu s toboganom

Kažu da nema ljepšeg osjećaja nego djecu učiniti sretnima. Da je to stvarno tako, zna i Željko Kare koji je unuku za rođendan svojim rukama izgradio kućicu za igru s toboganom.

– Zapravo, moji unuci jako vole tobogan pa smo krenuli od postave za tobogan. Onda smo odlučili da ćemo ga malo nadograditi i nastala je ova kućica kao rođendanski poklon – pojašnjava nam 56-godišnjak, inače otac tri kćeri i djed troje unučadi.

Šarena kućica za koju zasluge idu i baki koja ju je bojala, kaže, nije još u potpunosti gotova. Nedostaje namještaj kojim će ispuniti dvije male prostorije, elementi za kuhinju, dimnjak i roda.

Ustupila Matea Ružić.

– Oduševili su se kad su ju vidjeli. Od dana kad sam ih pustio da se u njoj igraju, non stop su gore – s ponosom priča.

Prvu kućicu za igru izradio je još prije par godina, sada jedanaestogodišnjoj unuci. A kako je po struci avijatičar, unuku je napravio i repliku aviona s kotačima u kojem se može sjediti i voziti.

– Pola moje šupe ispunjeno je s njihovim igračkama, od traktora, bicikala, lopti i s time se stalno igraju. Njihovih igračaka kad dođu ima po cijelom dvorištu. Unuk je i stalno sa mnom u garaži, od malena. On ima svoju bušilicu i uvijek mi pravi društvo kad ja nešto radim – dodaje.

– Unuci su svaki dan kod nas, deda im je zakon – kaže Kare bez lažne skromnosti, ali i dodaje da su svi djedovi i bake “slabi” na svoje unuke, možda zato što misle da za svoju djecu nisu imali dovoljno vremena.

Tako je i Željko Kare primjer koji dokazuje da djedovi i bake postoje zato da razmaze i ugađaju unucima, jer su njihove roditelje odgajali.

zatvori