Subota, 20. travnja 2024.

ČUDNE IDEJE U PIXELU Pogledajte izložbu mladog autora Gorana Kovačića

Izložba mladog autora Gorana Kovačića pod nazivom ‘CARTBOX: Bad Art & Wierdo Ideas’ otvara se u petak, 30. lipnja u Kulturno-kreativnom centru Pixel pod okriljem udruge Mamuze.

Iza pseudonima CARTBOX krije se mladi crtač, skater, punker. Goran Kovačić u Pixelu se već predstavio radovima u okviru izložbe Fuck You Valentine’s Day, a ovo će mu biti prva samostalna izložba. Izložba je inspirirana avanturama s raznih festivala, a fokusira se na lica i razne pokrete u stilu karikature. Svaki rad je nazvan po nekoj pop-punk ili punk-rock pjesmi, a glavni protagonisti CARTBOXovih radova su, a tko drugi, nego njegovi prijatelji i „suvozači“ na skateboardima.

Goran kontinuirano radi i objavljuje radove na Facebook stranici CARTBOX, pa je tako nastalo i više no dovoljno materijala za izložbu, a o stranici kaže: „CARTBOX je samo „fensi” naziv za skupinu ilustracija koje završe na stranici s ciljem da jednog dana radove pretvorim u brand koji bi se koncentrirao na skate-punk kulturu.“

„Bad Art & Wierdo Ideas“ (u slobodnom prijevodu „Zločesta umjetnost i čudne ideje“) otvara se u 20 sati, a nakon toga u Pixelu slijedi Rocklive warm up party na kojem će se podijeliti i nekoliko ulaznica.

Izložba se održava u sklopu programa REBUS kojeg provodi Udruga Mamuze, a sufinancira Grad Koprivnica.

zatvori