Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivničke osnovnoškolce i u novoj će školskoj godini na klupama dočekati bilježnice

Koprivničke osnovnoškolce i ove će jeseni prvog dana nastave na školskim klupama dočekati bilježnice.

Nastavak tradicije omogućili su dodatni sponzori koji su se uključili u ovu priču, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić: — Moram reći da me izuzetno veseli da je odaziv sponzora i partnera veći nego ikada do sada. To nam omogućava da u svim paketima za sve razrede bude nešto više bilježnica. Nadam se da je i to jedan od načina kojim dokazujemo da smo grad koji želi biti grad znanja, koji je prijatelj djece i ponosno čuvamo taj certifikat. I tako olakšavamo našim đacima i njihovim roditeljima prve dane nastave kad je znano da imaju povećane troškove.

U Gradskoj upravi rade i na poboljšanju programa osiguravanja udžbenika za osnovnoškolce, čime Koprivnica, ističe Jakšić, preuzima obvezu države. Kad je pak u pitanju osiguravanje udžbenika za srednjoškolce, Grad ne može puno učiniti, ali priprema program stipendiranja srednjoškolaca, kaže gradonačelnik Koprivnice:

— Pokazuje se da imamo sve veći problem zadovoljavanja, primarno naših strukovnih zanimanja, potreba gospodarskih sustava. Tu nas čeka jako, jako puno posla, na koji smo mi naravno spremni. Odgovorit ćemo na taj izazov iako, ponavljam, osnivač srednjih škola je Županija.

Gradski Program stipendiranja srednjoškolaca Zrinski će trg, najavio je Jakšić, objaviti ove jeseni.

zatvori