Petak, 19. travnja 2024.

Mladi koprivnički atletičari usprkos velikoj vrućini u Osijeku obarali osobne i klupske rekorde

Mlađi i stariji kadeti i kadetkinje Atletskog kluba Koprivnica proteklog su vikenda, 24. i 25. lipnja, nastupili na dvodnevnom Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Osijeku, najmasovnijem atletskom natjecanju na stazi – sudjelovalo je, naime, 447 natjecatelja iz 41 kluba.

Boje koprivničkog kluba branilo je devetero atletičara ulaznog godišta koji su se natjecali u čak 17 disciplina i to u teškim uvjetima jer je temperatura na Gradskom vrtu oba dana prelazila 30 stupnjeva. To naše atletičare nije spriječilo da obore svoje osobne i klupske rekorde.

Prvoga dana natjecanja Jan Tisaj osvojio je 20. mjesto u utrci na 400 metara za mlađe kadete. Mateo Šegović bio je 22., a Tara Rušak 26. među mlađim kadetkinjama.

Utrku na 60 metara za mlađe kadetkinje Laura Sabolec istrčala je za 9,41, a Rajna Perošić istrčala je za 9,75 sekundi.

Josipa Mikulec doskočila je 3,88 metara u dalj zoni za mlađe kadetkinje. U istoj kategoriji u vortexu bila je sedma dok je Anja Slavinić zauzela 12. mjesto

Laura SabolecRajna Perošić, Josipa MikulecAnja Slavinić osvojile su 16. mjesto u štafeti mlađih kadetkinja 4×60 metara, a s vremenom od 35,15 sekundi oborile su klupski rekord.

Ivan Mikulić postavio je svoj novi osobni rekord u kadetskoj utrci na 1.000 metara s vremenom od 2:49,27, što mu je ujedno donijelo četvrto mjesto od 15 natjecatelja.

Izvor: AK Koprivnica.

Drugog dana natjecanja Mateo Šegović istrčao je svoj osobni rekord na 200 metara, a u istoj su utrci za mlađe kadetkinje uspješne bile Anja SlavinićJosipa Mikulec.

Laura Sabolec postavila je osobni rekord u utrci na 200 metara s preponama, a isto je učinila i Tena Šaško u skoku u vis.

Za kraj, naši atletičari trebali su još nastupiti u utrci na 600 metara za kadete i štafeti 4×200 metara za mlađe kadetkinje, no ta su natjecanja otkazana zbog nevremena (vidi sliku ispod).

Izvor: AK Koprivnica.
zatvori