Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnička pjesnikinja Ana Jakopanec predstavila novu zbirku poezije

Nova knjiga kajkavske poezije “Falačec neba” koprivničke pjesnikinje Ane Jakopanec ugledala je svjetlo dana.

Kako je u pogovoru istaknula književnica Maja Kušenić Gjerek, radi se o nadahnutim i zrelim kajkavskim stihovima iznimno autonomne kajkavske pjesnikinje što potvrđuje i ovogodišnja nagrada publike na zelinskom festivalu “Dragutin Domjanić”.

Vrsna recenzentica knjige je profesorica Zdenka Matijaš Jozić, a u mozaičnom programu predstavljanja knjige stihove je recitirala Sanja Trnski, dok su dječjim interpretacijama publiku šarmirale Erna Tetec i Irina Vitanović.

Zaseban događaj večeri bio je glazbeni broj u kojem je Marko Košutić sjajno otpjevao nagrađenu pjesmu za najbolji aranžman na ovogodišnjem međunarodnom 5. festivalu duhovne glazbe u Zadru “Ti možeš sve” autorice Ane Jakopanec.

Knjiga je objavljena kao 18. u nizu u Maloj kajkavskoj biblioteci Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici.

Ana Jakopanec rođena je u Poljancima kraj Slavonskog Broda. Osnovnu školu pohađala je u Oprisavcima, a srednju medicinsku školu završila je u Slavonskom Brodu. Također je završila stručni studij teologije te stekla naziv stručne prvostupnice – vjeroučiteljice. Živi i radi u Koprivnici.

Članica je literarne sekcije KUD-a Podravka i Ogranka Matice hrvatske Koprivnica te udruge Vendi Đelekovec. Pisanjem poezije bavi se od najranijeg djetinjstva, a sada u zreloj dobi poezija joj je „vjetar u leđa“ u svim poduhvatima i ostvarenjima pozitivnih ciljeva.

Do sada je objavila tri knjige, a to su zbirka pjesama “Boja ljubavi” (2013.), knjiga proze, kratke priče “Kroz život idem” (2016.) te zbirka duhovne poezije “Procvali križ” (2016.).

zatvori