Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Udrugama iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljeno 400 tisuća kuna

Udruge iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja danas su svečano potpisale ugovore o financiranju u okviru javnog natječaja Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu.

Županija je u svom proračunu za tu namjenu ove godine osigurala 400 tisuća kuna koje je ocjenjivačko povjerenstvo raspodijelilo na 30 udruga, odnosno na 46 prijavljenih programa i projekata čiji su glavni ciljevi promicanje i razvoj znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, promicanje održivog razvoja, povećanje turističke ponude i promicanje volonterstva.

Ugovore je u ime Koprivničko-križevačke županije potpisao župan Darko Koren, koji je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s udrugama te je naglasio kako je “smisao ovakvih programa potpora i podrška radu udruga i njihovim aktivnostima”. Dodao je kako će se sredstva uglavnom utrošiti na stručne edukacije, razvoj gospodarstva, izložbe poljoprivrednih proizvoda i stočarske izložbe, natjecanja i slično.

Recimo za kraj da Županija kontinuirano sufinancira takve programe i projekte udruga od 2004. godine, a do 2016. u to je sveukupno uložila oko 1,900.000 kuna.

zatvori