Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Velika akcija spašavanja u školi, učenici i profesori skakali kroz prozore

U kotlovnici Osnovne škole ‘Braća Radić’ u koprivničkom Miklinovcu zbog potresa je izbio požar i počeo se širiti prema spremištu i kuhinji škole. U učionici informatike teže je ozlijeđeno troje učenika, a još petero osoba ozlijeđeno je na katu zgrade i u kuhinji.

Podignuta je uzbuna, stigli su vatrogasci, policija, hitna pomoć i pripadnici Gradskog društva Crvenog križa te je počela velika evakuacija. Jedan profesor i nekoliko učenika skakali su s kata škole na zračni jastuk koji su postavili vatrogasci.

Scenarij je to vježbe evakuacije i spašavanja “Žurni i usklađeni” koja je održana danas u školi u Miklinovcu. Njen cilj bio je provjeriti u praksi Plan evakuacije i spašavanja za slučaj izvanrednog događaja u školi, a u vježbi je sudjelovalo oko 450 učenika, Županijski centar 112, Policijska uprava koprivničko-križevačka, koprivnička Javna vatrogasna postrojba i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica koje je ispred škole postavilo trijažni šator i krevete, Hitni odjel koprivničke bolnice i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Vježbu je vodio v.d. zapovjednika JVP Koprivnica Slavko Lakuš, a okupljenima su se obratili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanja Ivan Pal te ravnatelj škole Krešo Grgac.

zatvori