Četvrtak, 18. travnja 2024.

Zvonimir Habijan: Iza nas su četiri turbulentne godine, ali vatrogasaca nam ne nedostaje

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota danas su primili predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Povod druženju bio je jučerašnji Dan sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca pa je župan iskoristio priliku kako bi podravsko-prigorskim vatrogascima zahvalio na svemu što čine za lokalnu zajednicu.

Zapovjednik VZŽ Zvonimir Habijan naglasio je pak da je proteklo četverogodišnje razdoblje bilo izrazito turbulentno i obilježeno s nekoliko kriznih događanja, no i da im vatrogasaca ne nedostaje. Naša županija ima 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su udružena u 24 vatrogasne zajednice s ukupno 9,5 tisuća članova, kaže Habijan te dodaje:

— Svake godine nam se pridruži otprilike 300 do 350 djece i mladih uzrasta do nekih 12 godina na što smo izuzetno ponosni. To znači da je naš rad prepoznat i da mi ne bismo trebali imati problema.

Okupljenima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović koji je izrazio zadovoljstvo odnosom Županije prema Zajednici te zahvalio na dugogodišnjoj potpori.

Vrijedno je spomenuti da je županijska Vatrogasna zajednica za svoj rad primila pohvale od Hrvatske vatrogasne zajednice i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a dobitnica je i ovogodišnje Plakete župana.

Najavimo i da će se 20. svibnja u Koprivnici održati susret vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije, a da će se dan kasnije održati Kup natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice.

zatvori