Petak, 29. ožujka 2024.

Učenici Obrtničke škole odlični na natjecanjima

Koprivnička Obrtnička škola ovaj se mjesec može pohvaliti zaista velikim brojem uspješnih rezultata učenika na različitim natjecanjima.

Mario Lučki, učenik četvrtog razreda elektrotehničkog smjera, osvojio je srebrnu plaketu na Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj u Ivanić Gradu. Zaslužio ju je za svoj rad Razvojno sučelje za LED zaslon, kojim je krajem travnja zauzeo i treće mjesto na Državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računarstva održanoj na zagrebačkom FER-u.

Na izložbi u Ivanić Gradu predstavili su se i učenici Mihael Vusić s radom Beskonačno zrcalo te Lovro Sever s radom Robotska šaka. Učenicima je mentorica bila profesorica Dubravka Eršetić.

Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.

Na 17. Državnom natjecanju i smotri radova učenika u obrazovnom podsektoru prerade i obrade drva Damjan Bojovski osvojio je drugo mjesto.

Učenik trećeg, završnog razreda zanimanja stolar pokazao je izvrsno znanje u poznavanju drvne struke te je u osvojio nagradu u konkurenciji od dvadeset učenika. Za natjecanje su ga pripremali mentor Nenad Smiljanec i stručni učitelj Miroslav Štefanec.

Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.

Matej Podolski i Mateo Mlinarić osvojili su pak treće mjesto na 19. Državnom natjecanju učenika vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije.

Natjecanje je održano u Obrtničkoj tehničkoj školi Split, a mentori učenicima bili su Emil Golub i Željka Kunštić.

S Državnoga prvenstva školskih sportskih društava učenika s IT-om učenici Obrtničke škole Koprivnica vratili su se sa zlatnom i brončanim medaljama.

Učenica Aleksandra Vujasinović osvojila je zlatnu medalju za trčanje na 80 metara dok su brončane medalje osvojili Nikola Gal za skok udalj sa zaletom i za trčanje na 80 metara te Monika Bermanec za stolni tenis.

Prvenstvo je održano u Poreču, a na njemu je sudjelovalo stotinjak učenika iz cijele Hrvatske.

Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.
zatvori