Četvrtak, 25. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Red kiše, red sunca, malo toplo, malo hladno…

Izvor:Crometeo

Piše Kristijan Božarov za Crometeo.

Iako relativno topao, vikend za nama donio je promjenjivo vrijeme, osobito u nedjelju uz kišu i lokalne pljuskove. Novi tjedan donosi dosta sunca, ali i povremene nestabilnosti. U unutrašnjosti nakon naleta pljuskova imamo dosta hladno jutro u srijedu kad po kotlinama može biti slabog mraza. Kraj tjedna donosi novo umjereno zatopljenje.

U ponedjeljak prijepodne većinom suho i djelomično sunčano. Poslijepodne se u zapadnim krajevima unutrašnjosti, Gorskom kotaru i Lici očekuje više oblaka uz mjestimičnu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. U Slavoniji će se zadržati većinom suho i djelomično sunčano. Vjetar slab, u Slavoniji povremeno umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 20 Celzijevih stupnjeva, u mjestima s pljuskovima će poslijepodne osvježiti.

I utorak nam donosi promjenjivo vrijeme. Bit će dosta oblaka, a mjestimice se očekuje kiša ili pljusak s grmljavinom. Oborine će biti češće u prvom dijelu dana, dok se prema popodnevu i večeri očekuje postupna stabilizacija i razvedravanje. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će danju biti hladnije. Jutarnja temperatura između 8 i 12, a najviša dnevna od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu suho i pretežno sunčano. Ujutro će biti prohladno uz mjestimičnu maglu, a po kotlinama može biti i slabog mraza. Vjetar većinom slab južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a najviša dnevna od 14 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Druga polovica tjedna donosi nam toplije vrijeme pa će dnevna temperatura od četvrtka do kraja tjedna biti većinom iznad 20 Celzijevih stupnjeva, a može narasti i do 25°C. Imat ćemo dosta sunca, ali povremeno može biti jače naoblake uz mogućnost za kratkotrajne lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

zatvori