Petak, 19. travnja 2024.

SPREMNI ZA IZBORE U nedjelju izlazimo na birališta, evo što trebate znati

U nedjelju su lokalni izbori. Mi u Koprivničko-križevačkoj županiji biramo župana, gradonačelnike Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te načelnike općina, ali i članove Županijske skupštine te gradskih i općinskih vijeća, ovisno o mjestu stanovanja.

Jesmo li spremni za izbore, pitanje je na koje su nam odgovorili predsjednici izbornih povjerenstava Grada Koprivnice Darko Magdić i Koprivničko-križevačke županije Veljko Kučeković:

— Naravno, birački izbori su kao i na prošlim izborima, imenovani su, tako da je sve spremno osim podjele materijala što ćemo obaviti sutra u 11 sati.

— Sve prethodne radnje su učinjene i sve je spremno za izbore.

U gradu Koprivnici pravo glasa ima 26.368 građana, a u cijeloj županiji njih 94.404. Svoje pravo glasa moći će konzumirati na 255 biračkih mjesta diljem Podravine i Prigorja, od kojih ih je 38 u gradu Koprivnici.

Na provedbi izbora angažiran je znatan broj ljudi, rekao je Kučeković: — Mi imamo 24 izborna povjerenstva, a svako broji po 12 ljudi. Imamo i 255 biračkih odbora, a u svakom je po 10 ljudi.

Birališta će u nedjelju biti otvorena od 7 do 19 sati. Građani prilikom dolaska na biračko mjesto moraju imati neku od identifikacijskih isprava, a možemo upozoriti i da je kažnjivo fotografirati listić na kojemu se vidi što ste zaokružili.

Za očekivati je da će izborni rezultati u Koprivnici biti poznati već oko 21 do 22 sata, a za cijelu županiju oko ponoći.

Recimo i da je danas posljednji dan službene predizborne kampanje. Sutra je izborna šutnja, a izborima se ponovo vraćamo u nedjelju u 7 ujutro kad se otvaraju birališta.

zatvori