Petak, 29. ožujka 2024.

Farmaceuti zatvaraju sezonu protiv Hajduka, Heber: Želimo tri boda, nije bitno tko će biti najbolji strijelac

Nogometaši Slaven Belupa u petak će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti splitski Hajduk u 36. i posljednjem ovosezonskom kolu Prve hrvatske nogometne lige.

Farmaceuti će sezonu završiti na šestom ili sedmom mjestu, a trenutno imaju dva boda više od sedmoplasirane Istre. Iako nema prevelike razlike u ta dva mjesta, trener koprivničkog prvoligaša Željko Kopić utakmicu protiv Hajduka neće shvatiti olako.

— Utakmica protiv Hajduka je zadnja utakmica u sezoni, zadnja utakmica pred našim gledateljima i imamo obavezu odigrati ju na kvalitetan način tako da bude užitak za sve gledatelje koji će doći na Gradski stadion — rekao je Kopić.

Što se tiče sastava, osim Katića i Markovića koji su s reprezentacijom i Pokrivača koji je nespreman, svi su na raspolaganju.

— Neki od mlađih igrača poput Bogojevića, Mladena i Bistrovića već su dobivali prilike. Bez obzira na to što je ovo zadnja utakmica, sigurno nećemo na teren poslati momčad samo da ju pošaljemo već će sve ovisiti o konceptu koji ćemo složiti za utakmicu protiv Hajduka. Idemo u susret s ekipom koja je maksimalno kompetitivna i koja može doći do pozitivnog rezultata — objasnio je Kopić.

Strateg Slaven Belupa istaknuo je da klub već gleda na iduću sezonu. Neki igrači će otići zato što ne mogu pratiti profesionalne zahtjeve trenera na terenu i van terena, a neki će otići zato što su klubu potrebna sredstva od transfera. Jedan od onih o kojima se najviše priča za odlazak je Brazilac Heber koji se s kolegom Ivanovskim bori za najboljeg strijelca kluba. Trenutno obojica imaju po deset golova.

— Imam još godinu dana ugovor i sigurno dolazim na pripreme za iduću sezonu. Ukoliko dođe ponuda koja bi zadovoljila mene i klub, postoji mogućnost da odem, ali do tada sam u potpunosti fokusiran na Slaven Belupo. Što se tiče moje borbe s Mirkom za najboljeg strijelca, to mi je apsolutno nebitno. Želja mi je da osvojimo tri boda protiv Hajduka, da nam se napokon osmjehne sreća — rekao nam je Brazilac Heber.

Utakmica Slavena i Hajduka igrat će se sutra na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 18 sati. Farmaceuti će nakon sutrašnje utakmice imati dva slobodna tjedna.

Pripreme za novu sezonu kreću 12. lipnja. U prvom dijelu Slavenaši će trenirati u Koprivnici, a 26. odlaze na deset dana na slovensku Roglu.

zatvori