Subota, 20. travnja 2024.

PROMETNO U SLAVENU Još jedan standardni veznjak odlazi, tri igrača zanimljiva tržištu

Čak šestorici igrača Slaven Belupa 15. lipnja ove godine ističu ugovori. Kada njima pridodamo Katića, Ivanovskog i Hebera koji su itekako zanimljivi tržištu, a znamo da koprivnički prvoligaš mora prodavati kako bi preživio, možemo pretpostaviti da nas čeka još jedan zanimljiv, ali i prometan ljetni prijelazni rok u svlačionici koprivničkog prvoligaša.

Klub je već napustio Dalibor Stevanović koji je otišao u Švicarsku, a među igračima kojima ističe ugovor su Dario Melnjak, Soren Christensen, Vedran Purić, Mario Gregurina, Mario Burić i Dominik Radić. Osim Gregurine i Radića, svi navedeni su imali veliku minutažu u ovoj sezoni.

— Situacija je slična kao i u svakom prijelaznom roku. Imamo manje-više jasnu sliku i čistu situaciju oko toga tko odlazi iz kluba, a već smo u razgovorima s potencijalnim zamjenama za igrače kojima bismo trebali nadomjestiti ove koje odlaze. Vjerujem da ćemo i za iduću sezonu složiti vrlo dobru ekipu — rekao nam je sportski direktor kluba Zvonimir Šimunović.

Navijače Slavena sigurno je zaintrigiralo pitanje što će biti s golmanom Markovićem i veznjakom Christensenom.

— Što se tiče Markovića, on je imao ugovor 1+1 godinu. To je opcija u kojoj klub automatski može produžiti ugovor što smo i iskoristili, tako da on sigurno ostaje u klubu. Što se tiče Christensena, s njim najvjerojatnije nećemo produžiti ugovor jer se vraća u Dansku. U svakom slučaju, razgovaramo sa svim igračima i prvo ćemo pričati s njima pa tek onda izlaziti u javnost s odlukama — objasnio je Šimunović.

Kao i uvijek, da bi preživio, Slaven će morati prodavati. — Prijelazni rok, kao i svaki drugi, uvijek će biti pun priča o dolascima i odlascima. Naravno, kada pričamo o našim najinteresantnijim igračima, to su prvenstveno mladi Katić, Heber i Ivanovski. Oko njih ima najviše upita, ali još uvijek ništa konkretno, što je i logično s obzirom na to da još nije službeno počeo prijelazni rok. Hoće li svi ostati ili će netko otići, ovisit će o ponudama. Ukoliko ponude budu na zadovoljavajućoj razini postoji mogućnosti i da netko od njih ode — rekao je Šimunović.

Sportski direktor Slaven Belupa razgovor je završio osvrtom na sezonu iza Farmaceuta. Klub je zadovoljan ostvarenim, iako ostaje mala žal što se nakon dobre prve polusezone nije ‘malo jače potuklo’ za četvrto mjesto. Sezona će se mirno privesti kraju, a želja Šimunovića za kraj je pobijediti splitski Hajduk s kojim će Slaven igrati u petak na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 18 sati.

zatvori