Četvrtak, 25. travnja 2024.

PRIJELAZNI ROK VEĆ KRENUO Slaven potpisao krilnog napadača, Kopić: Bit će prometno na ljeto

Nakon današnje utakmice protiv Hajduka, trener Slaven Belupa Željko Kopić potvrdio je da će u njegovoj svlačionici i ovog ljeta biti prometno što se tiče igračkog kadra. Iako je sezona za Farmaceute završila tek prije nepuna tri sata, očito je da se u klubu punom parom radilo na prijelaznom roku i prije posljednje utakmice.

Tako je Vice Kendeš, dvadesettrogodišnji Šibenčanin, danas postao novim igračem Slaven Belupa, prenosi portal šibenik.in. Kendeš igra na poziciji krilnog napadača, a do sada je branio boje Šibenika i Hrvatskog dragovoljca. U posljednje četiri sezone u dresu zagrebačkog drugoligaša upisao je 93 nastupa pritom postigavši 15 pogodaka.

— Mogu reći da sam presretan. Ovo je za mene veliki izazov. Odigrao sam par utakmica Prve lige za Šibenik kao 17-godišnjak, ali mislim da mi to iskustvo neće pomoći sad. Znam da me očekuje puno rada i znoja dok pohvatam sve konce, jer je ipak ovo razina više — rekao je Kendeš za šibenik.in.

Da je ovo tek uvertira u buran prijelazni rok najavio nam je trener Kopić na današnjoj presici nakon utakmice s Hajdukom. Nekim igračima ističe ugovor, a neki nisu uspjeli zadovoljiti trenerove kriterije i kriterije Prve lige, što mentalne, što fizičke.

— Sigurno će biti prometno na ljeto. Ja u dvije godine koliko sam ovdje, koliko me trpite, nisam nikada govorio o igračima pojedinačno, to neću ni sada. Ono što imam, to im kažem u četiri zida. Uvijek ću stajati na toj nekoj osobnoj razini za igrača, probleme ne krijem, nego ih rješavam unutar svlačionice. Vi koji nas detaljnije pratite možete prepoznati o čemu i kome je tu riječ i u kolikoj mjeri. Dosta ima igrača kojima ističe ugovor. Znate da ih je puno došlo u Slaven Belupo spasiti svoju karijeru, od Christensena i Bouadle do Tadića, svi oni gledaju nekakve destinacije koje su njima interesantnije. Ima i onih koji nisu zadovoljili kriterije prvoligaškog nogometa — rekao je Kopić.

Sigurno je da strateg Slavena neće imati lak posao na početku iduće sezone.

— Zapravo je problem da oni koji su pokazali kvalitetu, su interesantni drugima tako da će se u tom smjeru neke stvari odraditi kao što se odradilo i zimus, i prošlo ljeto i onu zimu prije toga gdje smo s velikim brojem izlaznih transfera osigurali klupsku stabilnost i to ćemo morati napraviti i ovo ljeto. Na meni je da složim nešto što će biti prihvatljivo — zaključio je Kopić.

Izgleda da nas čeka još jedno zanimljivo ljeto u svlačionici Slaven Belupa.

zatvori