Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Tucaković: Ne želimo ‘brdovitu Podravinu’, želimo bolju budućnost naše djece

Predstavnici stranaka okupljenih u lijevu koaliciju u gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji obratili su se danas medijima kako bi komentirali rezultate prvog kruga lokalnih izbora i pozvali birače da se odazovu i drugom krugu, 4. lipnja. Podršku im je došao dati i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, a središnja tema ponovno je bila Piškornica.

Što se tiče samih rezultata izbora, ovako ih je sažeto komentirao kandidat za gradonačelnika Koprivnice, SDP-ov Mišel Jakšić:

— Možemo biti jako zadovoljni rezultatima prvog kruga i vjerujem da ćemo sve ono što smo ostvarili u prvom krugu potvrditi, pa čak i nadmašiti u drugom.

O njima, kazao je Jakšić, najbolje govore njihova djela: — Tamo gdje vladaju HSS i SDP i partneri i gdje imaju odgovornost za upravljanje jedinicima lokalne samouprave bolje se i kvalitetnije živi nego u ostatku Hrvatske gdje je na vlasti HDZ.

Snimio Marko Posavec.

Politički partneri okupljeni u lijevu koaliciju posebno su istaknuli temu Piškornice kao najveću prijetnju budućnosti Podravine. Situacija s Piškornicom jučer je, odlukom Vlade Republike Hrvatske, dodatno zakomplicirana, upozorio je Jakšić:

— Jučer je ta krnja vlada Andreja Plenkovića koja više nema većinu, samo još nema hrabrosti reći da nema većinu i raspisati izbore, donijela odluku koja dugoročno može uništiti ovaj kraj, uništiti našu Koprivnicu, uništiti našu Podravinu. Jučer je, naime, na sjednici Vlade donesena odluka da se projekt Piškornica, kao veliko odlagalište otpada, širi na još dvije županije; dakle da dobivamo otpad još iz Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Nikoga se od nas predstavnika lokalne uprave o tome nije pitalo.

Snimio Marko Posavec.

Protiv Piškornice jasno je bio i kandidat za podravsko-prigorskog župana Slavko Tucaković, slikovito rekavši kako nitko ne želi “brdovitu Podravinu”:

— To će zapravo biti jedan referendum: želimo li da ostane kako je bilo, želimo li brdovitu, ponavljam, brdovitu Podravinu; želimo li imati novo brdo smeća; želimo li bolju budućnost naše djece; želimo li da nam dođu hrpe smeća, da imamo otrove, ekološku bombu, ili želimo bolju budućnost i promjene.

Snimio Marko Posavec.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak istaknuo je kako mu je drago doći u Koprivnicu jer je to grad najsličniji Samoboru, a biračima i simpatizerima HSS-a poručio je:

— Da ne nasjedaju na kukavičja jaja koja nam podmeću druge stranke. Svi osim naših kandidata predstavljaju se kao kandidati koji su bili ili imaju kakve veze s HSS-om, ja im poručujem da nemaju veze. HDZ u ovim županijama i ovim gradovima nikada nije vladao, sada to pokušavaju na način da su upotrijebili drugo ime, ja ga neću spominjati. Pravo ime HSS-a je gospodin Jakšić, pravo ime HSS-a je gospodin Tucaković.

Na kraju su svi zajedno, uz predsjednika koprivničkog HSS-a Ivana Pala, pozvali birače da izađu na izbore i da glasaju za, kako kažu, bolju budućnost naše djece.

zatvori