Četvrtak, 25. travnja 2024.

POVIJESNI USPJEH Mladi rukometaši Koprivnice među 12 najboljih ekipa Hrvatske

Mladi rukometaši Koprivnice Hangar 18, dječaci A, pod vodstvom trenera Antonija Pranjića prošli su skupinu na Završnici prvenstva Hrvatske u Umagu. Sutra će u 8:30 igrati protiv Solina za osminu finala.

Povijesni je ovo uspjeh jer više od dvadeset godina nijedna generacija koprivničkog rukometnog kluba nije uspjela proći prvu prepreku zvanu ‘grupna faza’ na Završnici. Koprivničanci su jučer i danas u grupi svladali Gospić s 15:13 i Arbanase s 14:9, dok su poraženi od Dugog Sela s 23:18 i Valpovke s 19:10.

Ovim rezultatima izborili su utakmicu sa Solinom. Ukoliko slave u tom susretu izborit će četvrtinu finala, a u slučaju poraza igrat će utakmice za plasman od 9. do 12. mjesta. Podsjetimo, 1996. godine generacija predvođena Cmarkom, Budajem, Šalamonom, Jagićem osvojila je treće mjesto u Hrvatskoj.

— Osvajanjem trećeg mjesta u skupini i prolaskom u drugi krug ostvarili smo cilj. Nakon 21 godine Koprivnica opet ima svoju ekipu u drugoj fazi ovog jakog natjecanja. Zadovoljni smo ostvarenim, a sutra ujutro slijedi nam borba za četvrtfinale protiv Solina. Mi ćemo se kao i dosad boriti kao lavovi, dat ćemo sve od sebe pa kako bude. Sam plasman u top 12 u državi je uspjeh, sve iznad je dodatan plus koji ovoj generaciji punoj potencijala može biti samo dodatni motiv za radom i napretkom — rekao nam je trener Pranjić.

Ustupio Antonio Pranjić
Ustupio Antonio Pranjić
Ustupio Antonio Pranjić

VRATARI: Canjuga, Pranić, Hudinčec

IGRAČI: Hemetek, Gečić, Ivačić, Evačić, Kovačić, Deković, Sinković, Zvonarek, Miklošić, Filipović, Jadan, Veh, Mikačić

STRUČNI STOŽER: Trener: Antonio Pranjić; Pomoćni trener: Mišo Zrakić; Tehniko: Marko Sinković

zatvori