Utorak, 23. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo koga vodimo u kino na reviju glazbenog filma

Koprivničko Kino Velebit prikazuje reviju glazbenog filma, a Drava.info poklanja vam ulaznice!

Po dvije ulaznice osvojili su Snježana Tišljarić, Tamara Kašić, Dražen Ernečić i Lidija Česi. Čestitamo!

PRIJE SVEGA MILES

23. svibnja 2017. u 19:00 sati, 31. svibnja 2017. u 21:00 sat

Biografski film o životu i glazbi neponovljivog Milesa Davisa, slavnog jazz glazbenika. U glavnoj je ulozi slavni glumac Don Cheadle, koji je ujedno i režirao film. Njegov redateljski debi nekonvencionalni je prikaz inovativnog jazz trubača koji je bio miljama ispred svih.

GIMME DANGER

23. svibnja 2017. u 21:00 sat, 31. svibnja 2017. u 19:00 sati

Nastavši u Ann Harbouru u Michiganu usred kontrakulturne revolucije, moćni i agresivni rock’n’roll zvuk benda The Stooges probio je krater u glazbenom pejzažu kasnih šezdesetih. Napadajući publiku mješavinom rocka, bluesa, R&B-a i free jazza, ovaj bend posijao je sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock’n’roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst, i prenosi njihove zgode i nezgode, istovremeno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja. Na bogatom popisu nezaboravnih filmova Jima Jarmuscha, od Čudnije od raja (1984.) do Samo ljubavnici preživljavaju (2013.), nalazi se samo jedan dokumentarac – Godina konja, o Neilu Youngu. Gotovo 20 godina kasnije, najveći “neovisni” američki autor sudjelovao je na festivalu u Cannesu s čak dva filma, dramom Paterson i novim glazbenim dokumentarcem Gimme Danger o Iggyju Popu i njegovom bendu The Stooges.

RASPJEVANA ULICA

24. svibnja u 19:00 sati, 1. lipnja u 19:00 sati

Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor (Ferida Walsh Peelo) morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi – njegovi roditelji su pred prekidom – a jedini mu je prijatelj stariji brat (Jack Reynor) koji je opsjednut glazbom. Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.

THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK

24. svibnja 2017. u 21:00 sat, 1. lipnja 2017. u 21:00 sat

Odsječak ‘turnejskih godina’ (250 koncerata od 1963.-1966.) benda kada su živjeli u pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje. Film prati događaje oko koncerta The Beatlesa na njujorškom Shea Stadiumu koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi. Lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

zatvori