Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnički mališani veselo otvorili novo igralište u parku

Novo dječje igralište otvoreno je danas u gradskom parku. Riječ je zapravo o starom igralištu koje je u sklopu revitalizacije parka zasjalo u novom ruhu s novim spravama, podlogom, brežuljcima i drugom infrastrukturom.

Neke od prednosti novog igrališta iznio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić:

— Posebnost je u tome da imamo antistres podloge i da se svatko može ovdje igrati bez opasnosti da će mu biti narušeno zdravlje. Imamo i neka nova igrala, a riješili smo i ono što je godinama mučilo Koprivničanke i Koprivničance – problem stajaće vode kod svake jače kiše. No, svi radovi koji su odrađeni doveli su do toga da taj problem više nemamo.

Upravo su nova podloga i novi okoliš s umjetnim brežuljcima glavna atrakcija igrališta jer potiču dječju maštu, rekao je pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski:

— Koncept ovog igrališta, za razliku od svih drugih u gradu, je da je cijelo igralište jedno igralo. Dakle, djeca nemaju strogo zadane sprave pa će se cijelo vrijeme ljuljati ili spuštati na toboganu, već je cijelo igralište jedno veliko igralo na kojem će djeca sama kreirati igru.

Upravo su stoga igralište danas otvorili oni kojima je namijenjeno: koprivnički mališani, odnosno predstavnici četiriju dječjih vrtića: Tratinčice, Smiješka, Igre i Sv. Josipa.

Za kraj, pročelnik Ledinski najavio je još nekoliko novosti, među kojima je najvažnija ljuljačka prilagođena djeci s invaliditetom koja će uskoro biti postavljena.

Također, apelirao je na sve korisnike igrališta da se po njemu ne voze biciklima ili na rolama kako ne bi ugrožavali sigurnost djece.

 

Otvorenje novog igrališta u parku

Posted by Drava.info on Friday, May 26, 2017

 

zatvori