Utorak, 16. travnja 2024.

Motorist Dominik Nikšić dva dana zaredom osvojio prva mjesta: “Ponovno ću vratiti naslov državnog prvaka”

Koprivničanac Dominik Nikšić Niki iza sebe ima iznimno uspješan motoristički vikend. U dva dana Street Racea u Osijeku osvojio je čak dva prva mjesta.

Najbolji je bio u disciplini 600PRO koja nema ograničenja. Njegovo najbrže vrijeme bilo je 10.257 s izlaznom brzinom od 221.18 na 402 metra što je ujedno bilo najbrže vrijeme u klasi.

– Ove dvije pobjede mi puno znače za početak sezone jer smo se motor i ja konačno stopili jedan s drugim nakon puno poteškoća s njegovim podešavanjem – govori nam Dominik.

Dominik je 2014. godine s istim motorom osvojio naslov državnog prvaka, no priznaje da su stvari nakon toga krenule nizbrdo.

– Tehnički kvarovi iz utrke u utrku pratili su me dvije godine tako da sam 2015. i 2016. dobio titulu vice prvaka Hrvatske. U 9. mjesecu 2016. odlučili smo se na drastične promjene samog motora. Produžio sam motor, stavio novi i precizniji ovjes, u sami agregat motora stavio sam druge komponente… Ukratko rečeno nakon 2015. godine sa sigurnošću mogu reći da krećem s time da ponovno vratim naslov državnog prvaka – kaže.

Sljedeći vikend Dominik i njegov tim odlaze u Zagreb. Nakon toga preostaju im utrke u Rijeci, Splitu i ponovo u Osijeku, a ne zaobilaze ni utrke u inozemstvu pa će se tako ove sezone još utrkivati u Mađarskoj, Sloveniji i Bosni.

– Iduće godine spremam prelazak u najjaču klasu tzv. kraljevsku klasu. Već preko 5 mjeseci radimo na novom motoru te ga planiramo završiti do kraja godine – najavljuje nam za kraj Dominik.

zatvori