Utorak, 23. travnja 2024.

Mladi koprivnički programeri osvojili 24-satni Energy Codefest

Završilo je drugo po redu hackathon ENERGY CODEFEST natjecanje koje je ove godine trajalo 24 sata. Ekipe su imale zadatak razviti program, odnosno aplikaciju kojom bi se na jednostavan i inovativan način mogao kreirati alat za izračun uštede električne energije krajnjem kupcu.

Od ukupno osam prijavljenih timova natjecanje je završilo njih šest. Pobjedu i nagradu od 4.000 kuna je odnio tim Infinite Loop (Inducta) iza kojeg stoji četverac – Nino Sikavica, Luka Blažek, Vedran Harmadi i Goran Futač. Drugo mjesto i nagradu od 2.000 kuna osvojio je tim Zero molecule koji čine David Ante Macan i Boris Tomaš, dok je treće mjesto i vrijednu informatičku opremu osvojio Codebox koji čine Filip Stojić i Martin Kolarić.

Natjecanje je trajalo iscrpljujuća 24 sata. Foto: Koprivnički poduzetnik (Facebook).

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg natjecanja bio je RWE Hrvatska, a na proglašenje pobjednika stigao je i Karl Kraus, predsjednik uprave RWE Hrvatska koji je bio vrlo zadovoljan predstavljenim rješenjima timova.

Organizator natjecanja bio je Koprivnički poduzetnik, a glavni pokrovitelj RWE Hrvatska. Ostali sponzori bili su Inducta d.o.o., Komunalac d.o.o., Hotel Zlatan, Arka, Nanodiy, KKC Pixel, Carlsberg i Grad Koprivnica.

zatvori