Petak, 19. travnja 2024.

MLADI FARMACEUT SUDJELOVAO U DRUGOLIGAŠKOJ DRAMI ‘Lopta me pogodila u ruku, ali nije prošla liniju’

Mladi nogometaš Slaven Belupa na posudbi u drugoligašu Solinu, Zvonimir Šarlija, danas je sudjelovao u pravoj drami. Naime, njegovoj momčadi trebala je pobjeda u posljednjem kolu Druge hrvatske nogometne lige na gostovanju kod Gorice kako bi izborila kvalifikacijske utakmice za Prvu ligu protiv Cibalije.

Solinjani u toj namjeri nisu uspjeli, iako su od cilja bili udaljeni tek jednu minutu. U 89. minuti primili su pogodak za 1:1. Ipak, ono što je najbitnije u cijeloj priči je to da lopta najvjerojatnije nije prošla liniju, barem se tako može zaključiti prema televizijskoj snimci. Na putu do gola lopta je pogodila baš Šarliju u ruku, ali nije prošla liniju, nakon čega ju je mladi stoper izbio prema centru. Tako su Goričani i više nego kontroverznom odlukom otišli u borbu za prvu ligu.

— Rano smo poveli i nakon toga domaćinu prepustili incijativu koja je bila jalova. Imali smo nekoliko šansi za otići na 2:0 i tako riješiti utakmicu, ali nažalost nismo uspjeli. Što se tiče situacije kod njihovog gola… Iskreno, lopta me pogodila u ruku i trebao je biti penal, ali o tome da je lopta prošla crtu nema govora pa ostaje velika mrlja na ovoj utakmici. Znam da je Gorica trebala dobiti jedanaesterac, ali tko kaže da bi ga i zabili. Žao mi je što smo na ovakav način izgubili šansu za borbu za Prvu ligu, ali što je tu je. Moramo biti ponosni na sezonu koja je iza nas — rekao nam je Zvonimir Šarlija.

Šarlija je proveo godinu dana na posudbi u Solinu. Bio je standardni prvotimac, a ‘preskočio’ je tek tri utakmice: dvije zbog akumuliranih kartona i jednu zbog ozljede. Iako su mnogi Solinjanima predviđali borbu za opstanak u drugoligaškom društvu, oni su se do posljednjeg kola borili za Prvu ligu. Šarlija je upisao 29 ligaških nastupa i tri u Kupu uz jedan pogodak.

— Zaista sam prezadovoljan cijelom sezonom, igrom momčadi i svojom igrom. Smatram da sam napravio najbolji mogući korak u ovom dijelu karijere i da sam napravio veliki iskorak prema naprijed što se tiče igre. Moram se zahvaliti ljudima u Solinu, i suigračima i trenerima i upravi. Zaista su me primili na najbolji mogući način. Zahvalan sam što su mi pružili priliku, a ja se nadam da sam im se svojim igrama i ponašanjem odužio. Utakmica koju bih istaknuo je ona protiv Hajduka u Kupu kada smo bili na korak od toga da prođemo najveći hrvatski klub. Prvi puta sam igrao u takvoj atmosferi, protiv takvog kluba i pred tolikim brojem ljudi — rekao je mladi Farmaceut.

Šarlija će 12. lipnja krenuti na pripreme sa Slaven Belupom.

— Što se tiče mojih planova, ja sam ugovorom vezan za Slaven Belupo tako da sve ovisi o ljudima iz kluba. Mislim da sam nakon ovakve sezone u potpunosti spreman za prvoligaške utakmice i nadam se da ću to treneru Željku Kopiću dokazati na ljetnim pripremama. Na meni je da dobro radim i dajem sve od sebe, a onda znam da će se sve posložiti kako treba — zaključio je Šarlija.

zatvori