Utorak, 23. travnja 2024.

Ministar Tolušić i župan Koren razgovarali o novom konceptu razvoja poljoprivrede

Koprivničko-križevačku županiju danas je posjetio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Osim Podravke, u Koprivnici je posjetio i županijsko sjedište u Nemčićevoj gdje ga je ugostio župan Darko Koren sa suradnicima.

Koren je na sastanku ministru izložio novi koncept kojim bi se unaprijedio razvoj poljoprivrede i gospodarstva u cijeloj regiji:

— Bio bi to drugačiji pristup u razvoju sektora poljoprivrede koji ide u pravcu aktivnog povezivanja s prehrambenom industrijom jer smatramo da je to naša velika komparativna prednost, koja se može proširiti van granica županije. Smisao tog koncepta je da se što više moguće ulaznih parametara u prehrambenoj industriji osigura ovdje, na prostoru naše regije.

Da je to jedan od glavnih načina jačanja hrvatske poljoprivrede složio se i ministar Tomislav Tolušić, ističući pritom jačinu Podravke koja može nositi daljnje iskorake u povezivanju domaćih proizvođača s prerađivačima:

— Koncept koji je predložila Županija je za mene apsolutno prihvatljiv i vjerujem da ga možemo realizirati. Želim da Županija bude glavni koordinator i poveznica između OPG-ova, Podravke i ostalih dionika u lancu.

Župan Koren s ministrom Tolušićem razgovarao je i o projektima navodnjavanja i mogućem rješenju problema šteta koje poljoprivrednicima uzrokuje divljač, poglavito divlje svinje.

zatvori