Četvrtak, 25. travnja 2024.

Maloljetnici ukrali tri i pokušali ukrasti dva automobila, a jedan su i zapalili

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac stali su na kraj trojici maloljetnih lopova koji su tijekom proteklih nekoliko dana na đurđevačkom i zagrebačkom području krali automobile, a noćas su jedan i zapalili.

Riječ je o dvojici mladića rođenih 2001. godine i jednom četiri godine mlađem. Oni su u noći s 20. na 21. svibnja u Ulici Grgura Karlovčana u Đurđevcu iz dvorišta obiteljske kuće ukrali automobil Zastava Yugo. U vozilo su provalili, unutra našli ključ i stavili ga u pogon, a “jugić” je naknadno pronađen u Ulici Stiska.

Zatim su između 21. i 22. svibnja s parkirališta u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu ukrali Renault Thaliju i njome se odvezli do Zaprešića gdje su ju – oštećenu – ostavili.

Također, sumnja se da su u ponedjeljak između ponoći i 14:45 na parkiralištu u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu kroz otključana prtljažna vrata ušli u osobni automobil i pokušali upaliti motor spajanjem žica, ali su odustali. Još jedan neuspjeh doživjeli su kada su u noći s ponedjeljka na utorak u Kolodvorskoj ulici, također u Đurđevcu, pokušali nasilno otvoriti vrata osobnog automobila. Kao i u prethodnom slučaju, odustali su.

Još jedan slučaj dovodi se u vezu s njima. U noći s ponedjeljka na utorak na lokalnoj cesti između Đurđevca i Kalinovca na neutvrđen način došlo je do požara u predjelu motora osobnog automobila Škoda slovenskih registracijskih oznaka. Požar se proširio i vozilo je izgorjelo, a sumnja se da su automobil osumnjičenici otuđili u ponedjeljak na zaprešićkom području kamo su se odvezli ukradenom Thalijom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari prema osumnjičenicima će biti podnesena odgovarajuća izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori