Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ljeto na Šoderici ove godine još bogatije, donosimo kompletan program

Ljeto na Šoderici i ove će godine biti ispunjeno sadržajima za sve uzraste. Pod budnim okom i uz potporu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke i Općine Legrad ove se godine pripremaju čak 22 događanja.

Otvorenje sezone na rasporedu je 3. lipnja nakon čega će svaki vikend biti ispunjen različitim programima. Isti vikend, u nedjelju 4. lipnja, sprema se jedna nova aktivnost – Biciklom po Podravini do Šoderice.

– Ideja je da tradiciju biciklizma održimo kroz organiziranje biciklijade. Radimo to u suradnji s Biciklističkim klubom Rotor i s Old timer klubom Biciklin koji inače imaju festival biciklističke rekreacije pa se svake godine voze po Podravini, a ove godine smo dogovorili da cilj bude na Šoderici. Mislim da bi to i simbolički i u pravom smislu bio dobar početak ljeta na Šoderici – rekao je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

Novitet je i 1. Šaran kup by Vegeta – prvo natjecanje u Hrvatskoj u spremanju šarana na rašljama koje će se održati 8. srpnja. Svi ljubitelji sporta također će doći na svoje jer se po prvi puta, 15. srpnja, sprema turnir u odbojci na pijesku.

Snimila Sonja Barčanec.

Noviteti su još MMA Viking fight day koji je na rasporedu 24. lipnja te HOT Challenge Šoderica 2017. koji će se održati sredinom kolovoza.

Bit će tu već tradicionalnih događanja poput ŠodericeOpenAir, Rooster Moto mitinga, Partyloopa, Showderice, Rocklivea, Country vikenda, Kupa Zlate Bartl i kazališnih festivala.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić istaknuo je kako je manifestacija Ljeto na Šoderici doprinijela razvoju turizma na području naše županije, ali i razvoju poduzetništva i otvaranju novih radnih mjesta.

Snimila Sonja Barčanec.

– Broj programa iz godine u godinu raste, od nekih desetak, dvadesetak dok se sad približavamo polako i brojci trideset jer vjerujem da ovaj kalendar nije konačan nego da će se do kraja sezone još nekoliko subjekata javiti.

Podravsko-prigorski župan Darko Koren rekao je da je bit biti jedinstven u težnji da podravsko-panonsko more ponovno aktualiziramo.

– U relativno kratkom intervalu održat će se čak 22 priredbe. Možete zamisliti što bi se događalo na bilo kojem mjestu na Jadranu da ima toliko programa u dva mjeseca koliko traje turistička sezona. To bi vjerojatno bilo za njih toliko stresno da iduće godine više ne bi pustili nikoga.

Sezona će biti zatvorena još jednom novinom – natjecanjem u ribolovu s čamca koje će se ove godine po prvi puta održati na području naše županije i to 15. listopada.

zatvori