Subota, 20. travnja 2024.

Koprivničanka Nikol Bali dobitnica nagrade “Ivan vitez Trnski”

Nikol Bali iz Koprivnice dobitnica je ovogodišnje nagrade za mlade književnike “Ivan vitez Trnski”.

Pobjednicu natječaja tako očekuje izdavanje zbirke pjesama “Tetovirana stvarnost” u sklopu osmog izdanja manifestacije koja će se održati za godinu dana.

– Ovo je moja prva pjesnička zbirka koja je nastajala tijekom proteklih sedam godina. Rezultat je dopisivanja s jednom osobom koju sam tada upoznala i nekako sam prolazeći kroz svijet pokušavala pronaći motive koje bi povezala s tom osobom – rekla nam je Nikol za koju ova nagrada znači ulazak u svijet ozbiljnijeg pjesništva.

Ovogodišnja manifestacija bila je sedma po redu, a započela je književnim susretom u Osnovnoj školi “Prof. Blaž Mađer” u Novigradu Podravskom. Djeca su se družila s književnicima Josipom Petrlićem Pjerom i Darkom Perom Pernjakom.

Manifestacija je službeno otvorena u Narodnoj knjižnici u Virju, rodnom mjestu prošlogodišnjeg dobitnika Vedrana Volarića. To je bila i prigoda za susret s njim i književnikom Nenadom Piskačem.

Subota je bila rezervirana za cjelodnevne književne susrete u Novigradu Podravskom. Brojni književnici sudjelovali su u programima “O i oko književnosti” i “Predstavi se u 15”.

Navečer je održana i Književna večer tijekom koje je predstavljena Volarićeva knjiga “22 stoljeća”. Tiskanje ove knjige dobio je lani kao nagradu za tada najbolje ocijenjeni rukopis natječaja “Ivan vitez Trnski”. Knjigu i autora predstavio je dr. sc. Mario Kolar.

U prigodnom programu još su nastupili Mješoviti zbor i Književno–medijski kutak KUD–a “Ivan vitez Trnski” i književnik Nenad Piskač dok su učenici Osnovne škole “Prof. Blaž Mađer”, pod vodstvom nastavnika Petra Picera, izveli igrokaz “Švejkologija”.

zatvori