Petak, 19. travnja 2024.

Srednjoškolci, prijavite se: Jedinica prometne mladeži traži petero kandidata

Postaja prometne policije Koprivnica traži petero kandidata za Jedinicu prometne mladeži.

Srednjoškolci stariji od 16 godina će nakon završetka školske godine, kao što je i uobičajeno, pomagati vozačima, pješacima i biciklistima da se što sigurnije kreću u prometu, a pripadnikom prometne mladeži mogu postati odlični učenici primjerenog vladanja koji su za to zdravstveno sposobni.

— Osim svih ovih uvjeta, srednjoškolci prolaze teoretski i praktični dio nastave koji se provodi u suradnji s Hrvatskim autoklubom — pojasnila je Dravi.info djelatnica Postaje prometne policije Koprivnica Aleksandra Krnjašić. — Na taj način kandidati nauče prometna pravila, propise i znakove. Nakon što polože ispit mogu samostalno upravljati raskrižjima, na primjer na Florijanskom trgu na kojem se svakodnevno oko tri sata stvara pravi čep.

Prometna mladež tijekom ljeta ima dosta posla, kaže Krnjašić, jer u to vrijeme naši policajci odlaze na Jadran pa pripadnici nadomještaju dosta njihovog posla. No, i velik broj koprivničkih srednjoškolaca želi na ovaj način želi uštedjeti svoj džeparac.

— Prijavljuje nam se dosta mladih, čak više od naših potreba. Stoga se vrše testiranja, rade se intervjui i na temelju dobivenih rezultata odabiremo one koje ćemo primiti. Znači, ove godine ih tražimo petero jer od prošle imamo troje i to znači da će na poslovima prometne mladeži u Koprivnici biti angažirano osmero pripadnika.

Zainteresirani srednjoškolci zamolbe mogu poslati do 26. lipnja, a detalje natječaja možete pronaći ovdje.

zatvori