Petak, 19. travnja 2024.

HDZ i Mreža Škorinim koncertom zahvalili biračima

Hrvatska demokratska zajednica, Mreža nezavisnih lista te partnerski HSLS i HDS održali su u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Koprivnici središnji predizborni skup uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

Okupljenima se prvo obratio kandidat za gradonačelnika Koprivnice Krešimir Papac koji je svoje vrijeme iskoristio da pozove birače da u Koprivnici svoj glas daju kandidatu pod rednim brojem 5. To je naravno sam Papac i njegovi zamjenici Sonja Celiščak i nezavisni s Mrežine liste Ivica Suvalj. Također je pozvao građane Koprivnice da za Gradsko vijeće zaokruže listu HDZ-a pod rednim brojem 3.

Snimio Marko Posavec.

Drugi se s bine obratio kandidat za zamjenika župana Ratimir Ljubić i jednostavnim riječima uputio predizbornu poruku:

— Molim vas da u nedjelju dobro razmislite. Nemojte glasati zato jer vas mi nagovaramo, razmislite kakvu županiju želite. Ova ekipa vam jamči bolju budućnost za vašu djecu!

Snimio Marko Posavec.

Ovo su već treći izbori u godinu dana, no na poseban se način tiču svih nas koji živimo na ovom području, poručio je nositelj HDZ-ove liste za Županijsku skupštinu i kandidat za zamjenika župana Darko Sobota. Istaknuvši važnost jedinstva i povjerenja, Sobota je izrazio i svoje uvjerenje:

— Siguran sam da ćemo polučiti rezultate koje vi očekujete od nas, ali i koje mi očekujemo.

Snimio Marko Posavec.

Sobota je zahvalio okupljenima na angažmanu i podršci, ali pozvao da se još malo aktiviraju:

— Dajte si još truda u ova dva dana do izbora, razgovarajmo, pozovimo sve naše prijatelje i istomišljenike. Ovi izbori su ujedno i vjetar u leđa hrvatskoj vladi Andreja Plenkovića koji je i neki dan bio ovdje kod nas u Koprivnici i koji je tako pokazao dobru volju.

Posljednji govornik bio je Darko Koren, aktualni podravsko-prigorski župan koji se u nedjelju bori za još jedan takav mandat. Na početku svog obraćanja prvo je pozdravio i zahvalio članovima HDZ-a, a onda Mreže nezavisnih lista i partnera iz Hrvatske demokršćanske stranke i Hrvatske socijalno-liberalne stranke te im pojasnio zašto su ovi izbori važni:

— Svjesni smo činjenice da su ovi izbori važni. I zbog nacionalnih okolnosti kojima je hrvatska politika trenutno opterećena i kojoj je u svakom smislu potreban redizajn. Činjenica je da taj redizajn može povesti samo najjača hrvatska politička stranka, a to je Hrvatska demokratska zajednica. HDZ je najjača politička stranka i u ovoj županiji. Ne govorim to stoga da bih se svidio članovima te stranke već stoga što je to istina. Smatram da svi mi, koji se nalazimo u toj političkoj areni, a pripadnici smo manjih političkih opcija, trebamo prihvatiti činjenicu da Hrvatsku netko treba voditi. A mi moramo dati svaki svoj doprinos.

Snimio Marko Posavec.

Koren se obratio i onima koji se još uvijek pitaju što je to Mreža i pojasnio da je on još uvijek isti onaj Darko Koren koji je 2009. i 2013. godine bio kandidat za župana HDZ-a i HSS-a:

— Razlika je samo u tome što, na svoju veliku žalost, više nisam član Hrvatske seljačke stranke jer se ne vidim u političkoj grupaciji koju danas vode ljudi koji su joj na čelu, na način i putem kojim je vode. HSS je u našoj županiji, uz dužno poštovanje ostalima, usudim se to reći, bila najjača politička opcija. Sve ono što je vrijedilo, neću reći da je pošlo za mnom, ali smo se okupili u toj platformi nezavisnih lista koju smo nazvali Mreža.

Mreža ima, kako je rekao Koren, svoje kandidate i za načelnike općina i liste za 13 općinska vijeća. Sve to međutim ne bi imalo težinu da HDZ nije prepoznao taj Mrežin koalicijski potencijal i da nije nastalo uvjerenje da mogu pobijediti na izborima:

— Uvjeren sam da ćemo to povjerenje opravdati i da ćemo pobijediti!

Snimio Marko Posavec.

HDZ i Mreža u nedjelju će biračima ponuditi svatko svoju listu, no povezuju ih zajednički kandidati za župana i zamjenike – Darko Koren, Darko Sobota i Ratimir Ljubić, podsjetio je Koren te pojasnio izbornu strategiju:

— To je jedini način da svi zajedno nastavimo upravljati ovom županijom dobivši podršku onih koji o tome odlučuju. A tvrdim da smo i dosad u ova protekla dva mandata moj zamjenik Darko Sobota i ja odgovorno, savjesno i pošteno upravljali ovom županijom, njenim proračunom i ljudima kojima smo bili nadređeni. Isto tako tvrdim da smo uz podršku, uz činjenicu da nam se pridružio i Ratko Ljubić, jedna izuzetno ugledna osoba u Koprivnici i širem području stvorili ekipu za pobjedu. Mi smo najbolje za županiju!

Koren je zahvalio okupljenima na proteklih osam godina i izrazio želju da tako bude i dalje, te poručio da je koncert Miroslava Škore zahvala svima na potpori.

>> Galeriju fotografija s koncerta pogledajte ovdje

zatvori