Srijeda, 17. travnja 2024.

Grad Koprivnica otvorio mjeru subvencioniranja malog gospodarstva

Koprivnička Gradska uprava otvorila je javni poziv za dodjelu nepovratnih subvencija iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva.

Kakve rezultate očekuju, rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić:

– Ovim programom ćemo provoditi mjere s ciljem jačanja i konkurentnosti naših poduzetnika, i boljeg informiranja o poduzetništvu, i poboljšavanja uvjeta raspoloživosti financijskih resursa, naravno i korištenje EU sredstava. Cilj nam je podizati poduzetničku kulturu, poduzetničku svijest.

Poduzetnici tako mogu dobiti subvencije za izradu marketinških planova, troškove implementacije industrijskog dizajna, inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti te sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, razvoj tradicijskih obrta i izlaganje koprivničkih obrtnika na sajmovima u Hrvatskoj.

Ovo je tek djelić obimnih mjera poticanja poduzetništva, najavio je Jakšić:

– Naravno da ćemo se još puno jače u vremenima pred nama okrenuti malom i srednjem poduzetništvu obrtu. Mislim da je ovo jako dobar i poticajan korak za naše male poduzetnike i obrtnike.

U ovom programu subvencija na raspolaganju je 250.000 kuna. Vlasnici tradicijskih obrta mogu se javiti do 30. lipnja, a svi ostali do 30 studenoga.

zatvori