Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Osnovna škola ‘Đuro Ester’ proslavila 58. rođendan

U petak, 26. svibnja svečanim programom održanim u dvorani Domoljub u Koprivnici obilježena je 58. obljetnica Osnovne škole “Đuro Ester” Koprivnica.

Na samom početku ravnateljica škole Sanja Prelogović pozdravila je se okupljene te ih ukratko upoznala s aktivnostima škole u protekloj godini. Zahvalivši učenicima, roditeljima i djelatnicima Škole na uspješnoj suradnji ravnateljica je istaknula moto Škole: – Ne moraju svi učenici biti odlični učenici, ali svi mogu postati odlični ljudi!.

Uz mnoge uzvanike ispred Grada Koprivnice programu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

– Sve ceste koje gradimo, svi vodovodi i sva infrastruktura, sve tvornice koje otvaramo u ovome gradu ne bi imali nikakvog smisla i ne bi vrijedili zapravo ništa da najviše ne ulažemo i da nam nije stalo upravo do onih koji čini ne samo budućnost nego i sadašnjost Koprivnice. Sve ono što svakodnevno postižete, onaj ritam koji dajete gradu je, uvjeren sam, ono što Koprivnicu čini različitom i posebnijom od mnogih drugih gradova na svijetu. Svih naših pet osnovnih škola i naša četiri vrtića uvijek će u svakom trenutku imati punu podršku Grada Koprivnice jer smo sasvim sigurni da je to najisplativije ulaganje – rekao je tom prilikom Ledinski.

Programu u Domoljubu prisustvovali su i učenici i učitelji iz Osnovne škole “Olge Meglić” iz Ptuja zajedno sa svojom ravnateljicom Helena Ocvirk i bivšim ravnateljem Ervinom Hojkerom. Naime, te dvije škole danas ujedno slave i 35 godina zajedničkog prijateljstva.

Za sve okupljene, učenici su sa svojim učiteljima pripremili prigodni kulturno umjetnički program.

zatvori