Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mnoštvo vatrogasnih ekipa iz cijele Hrvatske i Slovenije natjecalo se u Koprivnici

Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica ovaj je vikend bilo posebno aktivno. Osim što je jučer održan 14. Memorijal “Stjepan Paša”, naši su vatrogasci u subotu ugostili mlade slovenske vatrogasne ekipe.

Naime, Koprivnici je pripala čast da u subotu bude domaćin 19. susreta vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije.

U skupini muške mladeži od 12 do 16 godina na natjecanju je prvo mjesto osvojila Požega, drugo Palinovec, a treće Bedekovčina. U ženskoj konkurenciji, najbolje su bile Krapinske toplice, drugo mjesto pripalo je Novom Marofu, a treće Nuštaru.

U sklopu susreta održale su se i sportske igre. U muškoj konkurenciji najbolji su bili naši Koprivničanci, drugo mjesto osvojio je Novi Marof, a treće Zreče. Ekipa iz Ivanca bila je najbolja među ženskim ekipama, drugo mjesto uzeli su Šenovci, a treće Križevci.

Na susretu koje se održalo na igralištu u Miklinovcu sudjelovalo je ukupno 10 slovenskih i 19 hrvatskih ekipa. Događaj su uveličali dužnosnici nacionalnih zajednica, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, zapovjednik vatrogasne zajednice Slovenije Franc Petek, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popovič, predsjednik Saveza vatrogasne mladeži HVZ-a Milivoj Taslak, predstavnici lokalnih vlasti, župan Koprivničko-Križevačke županije Darko Koren, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, predsjednik VZG-a Ivan Golubić, zapovjednik JVP Slavko Lakuš, te predsjednik društva domaćina DVD-a Koprivnica Nikola Sočev.

Jučer je pak održan 14. Memorijal ‘Stjepan Paša’ te ujedno i 1. Kolo Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež.

Organizatori, DVD Koprivnica, više su nego zadovoljni ovogodišnjim izdanjem Memorijala na kojem su sudjelovale 62 ekipe vatrogasne djece i mladeži.

– To je bila ubiti Hrvatska u malom jer su nastupile ekipe iz gotovo svih županija. Stvarno smo zadovoljni, posjećenost je bila jako velika. Već nam nekoliko godina dolaze ekipe koje su zadovoljne jer im dajemo dobre uvjete u suradnji s gradskom zajednicom, Gradom Koprivnica i i vatrogasnom zajednicom županije – rekao nam je predsjednik DVD-a Koprivnice Nikola Sočev.

U kategoriji od 6 do 12 godina prva tri mjesta osvojili su DVD Slanje, DVD Ferdinandovac i DVD Leskovec u muškoj te DVD Novoseljani, DVD Prespa i DVD Kuzminec u ženskoj konkurenciji.

U starijoj muškoj kategoriji od 12 do 16 godina prvu nagradu dobilo je odjeljenje DVD-a Krištanovec, drugo DVD Bedekovčina, a treće mjesto DVD Novi Marof.

U kategoriji mladih vatrogasaca od 12 do 16 godina najbolje su bile ekipe iz Krištanovca, Bedekovčine i Novog Marofa u muškoj, a u ženskoj konkurenciji Desno Trebarjevo, Šandorovec i Bedekovčina.

Na natjecanju je po prvi puta za mladež bilo organizirano natjecanje u vježbi 3/1 A gdje je prvo mjesto osvojila ekipa Palinovec.

Takmičenju je prisustvovalo 24 ekipa djece od 6 do 12 godina te 36 ekipa mladeži od 12 do 16 godina.

Uz obitelj Paša, Memorijalu su prisustvovali glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, predsjednik VZG-a Ivan Golubić i zapovjednik JVP Slavko Lakuš.

zatvori