Subota, 20. travnja 2024.

EUROPSKO PRVENSTVO Hrvatska pala u završnici, Hlevnjak odigrao cijelu utakmicu

Mladi igrač Slaven Belupa Filip Hlevnjak debitirao je danas za U-17 reprezentaciju Hrvatske. U prvoj utakmici naše reprezentacije na Europskom prvenstvu Hlevnjak je u porazu od Italije odigrao cijelu utakmicu na poziciji desnog beka.

— Žao nam je što smo izgubili na otvaranju i primili taj gol pred sam kraj, ali to je sve dio nogometa i moramo se fokusirati na sljedeću utakmicu. Teško mogu sada komentirati svoju igru, moramo pogledati utakmicu i analizirati greške, ali mislim da smo kao ekipa odradili dobar posao — rekao je Hlevnjak Dravi.info u prvoj izjavi nakon utakmice.

— Zaigrati za reprezentaciju je neopisiv osjećaj, pogotovo na ovakvom prvenstvu i pred našim gledateljima. Stvarno nešto prekrasno i velik motiv za dalje — zaključio je mladi Farmaceut.

Hrvatska je u Rijeci upisala poraz od reprezentacije Italije rezultatom 1:0. Jedini pogodak bio je djelo mladog napadača Juventusa Vignatoia Keana u 78. minuti. Iduću utakmicu Hlevnjak i njegovi suigrači igrat će protiv Turske u subotu u 13:15, također u Rijeci.

U-17: HRVATSKA – ITALIJA 0:1 (0:0)
Europsko prvenstvo, Skupina A, Rijeka.

Sudac: F. Verssimo (Portugal)

Strijelci: 0:1 – Kean (78′)

Žuti kartoni: Pršir (42′), Portanova (68′), Šego (77′)

Hrvatska: Kotarski, Čolina, Nekić, Radić, Hlevnjak, Pršir (od 63′ Krizmanić), Franjić, Hanuljak, Marin (od 76′ Baturina), Šego, Kreković (od 72′ Mitrović). Izbornik: D. Bašić.

Italija: Ghidotti, Candela (od 52′ Bellodi), Anzolin, Bettella, Campeol, Portanova, Rizzo Pinna (od 74′ Biancu), Caligara, Visconti, Merola (od 65′ Vignato), Kean. Izbornik: E. Bigica.

zatvori