Srijeda, 24. travnja 2024.

DRUGA ŽNL Velika borba za opstanak, Cvele o derbiju u Starigradu: Postoje repovi iz Ferdinandovca, itekako smo spremni

Ovog vikenda igrat će se sedam utakmica 25. kola Druge županijske nogometne lige. I dok je Ferdinandovac u prošlom kolu potvrdio naslov prvaka, na dnu ljestvice traje velika borba za opstanak u ligi. U najvećoj opasnosti su Viktorija i Reka, a mirno spavati ne mogu ni Gornja Rijeka, Prugovac i Omladinac.

U ovom kolu derbi susret gledat ćemo u Starigradu gdje će istoimeni domaćin ugostiti prvaka Druge lige Ferdinandovac. Starigrad se nalazi u borbi za treće mjesto i sigurno je da će u nedjelju pred svojom publikom ići na sva tri boda.

— S nestrpljenjem očekujem nedjeljnu utakmicu protiv Ferdinandovaca koja je za nas itekako bitna jer još uvijek imamo realne šanse za treće mjesto. Također, želimo biti i najuspješnija ekipa Druge lige na proljeće. Nažalost, muče nas izostanci zbog ozljeda i kartona, pogotovo tu mislim na napadača Brkića, ali utakmicu ćemo dočekati i više nego spremni. Iako, nisam bio trener Starigrada na proljeće, informiran sam da su ostali neki repovi s utakmice u Ferdinandovcu, da su njihovi igrači moje udarali laktovima i bez lopte, stoga nije ni čudo da moja momčad nestrpljivo čeka nedjeljnu utakmicu. Jako sam zadovoljan proljećem koje smo odradili. Ako ostanem i iduće sezone sigurno krećemo u borbu za prvo mjesto i Prvu ligu jer po svemu to zaslužujemo. Od infrastrukture, uprave, predsjednika, terena do svega ostalog — rekao nam je trener Starigrada Ranko Celiščak.

Važna utakmica u borbi za opstanak igrat će se u Herešinu gdje će Omladinac ugostiti Viktoriju. Gostima igra samo pobjeda jer bi u slučaju poraza već nakon ovog kola mogli pakirati kofere za Treću ligu. Reka, kojoj također gori pod nogama, bodove spasa tražit će na gostovanju u Gotalovu kod GOŠK-a.

U gradskom derbiju snage će odmjeriti Miklinovec i Tehnika, dok će Prugovac biti domaćin bregovskoj Mladosti. Na križevačkoj strani Gornja Rijeka će ugostiti hlebinsku Lipu, a Hrvatski bojovnik Mladost iz Sigeca.

Utakmica Miklinovca i Tehnike igrat će se sutra s početkom u 17 sati, utakmica Hrvatskog bojovnika i Mladosti u nedjelju u 16 sati, a sve ostale na rasporedu su sat vremena kasnije.

Druga ŽNL – 25. kolo

Subota, 27. svibnja
17:00
Miklinovec: Miklinovec – Tehnika
Nedjelja, 27. svibnja
16:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Mladost (Sigetec)
17:00
Starigrad: Starigrad – Ferdinandovac
Herešin: Omladinac – Viktorija
Gotalovo: GOŠK – Reka
Prugovac: Prugovac – Mladost (Koprivnički Bregi)
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Lipa

zatvori