Srijeda, 27. ožujka 2024.

APEL NAŠIM ŠKOLAMA Uključite se i pomozite siročadi u Keniji!

Osim Koprivničanke Marijane Janeković, djeci u afričkom sirotištu ‘Mali dom’ odlučio je pomoći i profesor grčkog i latinskog jezika iz Splita Tonći Maleš.

Naime, Tonći je ove godine volontirao u sirotištu te je po povratku pokrenuo veliku akciju nazvanu “70 x 1” kojom će pokušati prikupiti novac s kojim bi voditelj sirotišta fra Miro Babić za djecu ove misije mogao kupiti neophodan školski autobus.

Pozvao je 70 hrvatskih škola da mu se pridruže i zajedno prikupe 70.000 eura koliko je potrebno za autobus koji može savladati teško prohodno tropsko područje u kojem je smještena misija.

Do sada se u akciju uključilo 35 škola, a počele su se javljati i škole koje ne mogu prikupiti postavljeni iznos, a žele sudjelovati, ali i pojedinci koji nisu dio neke škole.

Puno učenika, njihovih profesora i ravnatelja pokazali su dobru volju biti dijelom autobusa za Mali dom i afričku misiju, a iako na popisu još nema koprivničkih škola, vjerujemo da će se kao i akciji naše Marijane, i oni uskoro uključiti.

Oni koji žele pomoći više informacija mogu pronaći ovdje.

zatvori