Utorak, 23. travnja 2024.

Antonio Grgić: Besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce koštali bi tri puta manje od uređenja parka

Na mjestu gdje se planira graditi nova gradska knjižnica, nestranački i nezavisni kandidat za gradonačelnika Antonio Grgić u srijedu je sa svojim zamjenicima Marijanom Špoljarom i ekoinženjerkom Teodorom Lukavski te sveučilišnim profesorom Mariom Perišom predstavio dio svog predizbornog plana vezanog uz obrazovanje.

Osnovu plana čini ideja besplatnog školovanja za sve, što znači prvenstveno nabavku besplatnih udžbenika za sve školarce, koji bi koštali oko dva milijuna kuna. Grgić je istaknuo da je ta svota tri puta manja od svote namijenjene za uređenje gradskog parka koje je u tijeku.

— Pokrivanjem troškova udžbenika u stopostotnom iznosu Koprivnica bi dostigla standard ostalih gradova u Hrvatskoj koji na isti način pomažu svojim građanima u troškovima obrazovanja svoje djece — poručio je.

Ideja im je i da bi se u predškolskom dobu radilo na promjeni stava kod djece osmišljavanjem programa koji bi težili prema digitalnoj transformaciji grada Koprivnice kroz poticanje inovativnosti, kreativnosti, suradnje i tranparentnosti u procesu obrazovanja.

— Upravo su to vrijednosti koje čine osnovu naše političke ideje: digitalna transformacija grada Koprivnice kroz inovativnost, kreativnost, suradnju i transparentnost. Cilj je od Koprivnice napraviti grad novih ideja. Ovaj grad treba pripadati djeci i njih trebamo naučiti kako ga mijenjati u skladu s promjenama u svijetu. Prvi korak u promjeni grada u tom smjeru je 21. svibnja, dan izbora. Promijenimo zajedno grad — objasnio je Grgić povezanost tih pojmova s političkim ciljevima nezavisne liste čiji je nositelj.

Ustupio Antonio Grgić.
zatvori