Srijeda, 27. ožujka 2024.

BLOKADA PROMETA Tour of Croatia u utorak će zatvoriti ceste, provjerite gdje i kada

Spektakularna biciklistička utrka Tour of Croatia u utorak, 18. travnja, ponovno stiže u Podravinu. Bit će to treće izdanje utrke i drugo koje prolazi kroz Koprivnicu, a ove godine našem je gradu ukazana posebna čast da upravo ovdje, na Zrinskom trgu, bude cilj prve etape.

Kroz Hrvatsku će ove godine voziti 20 ekipa, a nastupit će i jedna od najvećih biciklističkih zvijezda današnjice – Vicenzo Nibali. Utrka će biti prenošena uživo u 177 zemalja na šest kontinenata.

>> BICIKLISTIČKI SPEKTAKL Stiže nam mega-utrka Tour of Croatia, donosimo najnovije informacije

Kao i prošle godine, tijekom utrke svi će prometni pravci kojima se kreću biciklisti biti potpuno zatvoreni za promet, zbog čega je i Policijska uprava koprivničko-križevačka danas tome posvetila dio svoje redovne konferencije za medije.

Snimio Marko Posavec.

Prva etapa počinje u Osijeku u 11:23, a dolazak biciklista na područje nadležnosti naše Policijske uprave očekuje se između 14:30 i 15 sati u Kloštru Podravskom. Podravska magistrala, odnosno D-2, bit će uoči njihovog dolaska zatvorena za sav promet. Vrijeme zatvaranja prometa može varirati ovisno o tempu vožnje biciklista.

Za razliku od lani, utrka će proći centrom Đurđevca i to trasom Ulica grada Vukovara – Vinogradska ulica – Ulica S. Radića – Trg sv. Jurja – Ulica Đure Basaričeka – Ulica bana Josipa Jelačića.

Negdje oko 15:30 do 16 sati biciklisti bi trebali stići do Koprivnice, no neće se odmah ovdje zaustaviti već će nastaviti do Ludbrega, napraviti krug prema Ludbreškim vinogradima i vratiti se natrag u Koprivnicu gdje će na Zrinskom trgu biti cilj prve etape.

— Ove godine ući će ponovno na nadvožnjak na Bjelovarskoj cesti, zatim će nastaviti prema bolnici i tamo na kružnom toku skrenuti lijevo — opisala je trasu biciklista kroz Koprivnicu voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke Mirela Škvorc. — Zatim će ući u pješačku zonu Trga bana Jelačića i Zrinskog trga te nastaviti dalje Starčevićevom ulicom i Varaždinskom cestom prema Ludbregu.

>> Interaktivna karta prve etape Tour of Croatia 2017.

Važno je istaknuti da će cijela dionica Podravske magistrale od Koprivnice do Ludbrega biti zatvorena za promet sve dok se biciklisti ne vrate u Koprivnicu. No, jednom kad produže prema Ludbregu za promet će se otvoriti cijela ruta kojom su prošli do Zrinskog trga. Očekuje se da će im za odlazak do Ludbrega i povratak u Koprivnicu trebati oko 40 minuta, a dolazak na cilj na Zrinskom trgu predviđen je između 16:40 i 17:10.

Snimio Marko Posavec.

Ispred tržnice bit će parkirana vozila medijskih kuća, a vozila iz pratnje biciklista neće s njima ući na Zrinski trg nego će skrenuti u Nemčićevu pa u Starogradsku i Mosnu do koprivničkog Sajmišta gdje će bicikliste čekati autobusi koji će ih prebaciti na početak sljedeće etape. Na samom Zrinskom trgu bit će organiziran show program koji će trajati oko sat vremena.

— Natjecatelji se ne kreću kao mi kad vozimo bicikl, relativno malim brzinama. To su velike brzine. Prošle godine su predviđali brzine od oko 40 km/h, no išli su i 10 do 20 kilometara na sat brže — upozorila je voditeljica Škvorc te pozvala sve gledatelje utrke na oprez, pogotovo roditelje s malom djecom, da ne istrčavaju na trasu utrke niti ju prelaze te da postupaju u skladu sa svim uputama policijskih službenika i redara utrke.

Utrku ćete moći pratiti uživo na portalu Drava.info i našoj Facebook stranici.

>> Kako je bilo prošle godine pogledajte ovdje.

zatvori