Četvrtak, 28. ožujka 2024.

BICIKLISTIČKI SPEKTAKL Stiže nam mega-utrka Tour of Croatia, donosimo najnovije informacije

Kao i prošle godine, Koprivnicom će 18. travnja proći Tour of Croatia, veliki biciklistički spektakl. Za razliku od lani, kada su kroz naš grad biciklisti samo projurili, ove godine Zrinski trg će biti cilj prve etape koja kreće iz Osijeka.

— Po prvi puta će utrka proći kroz Trg bana Jelačića i Zrinski trg, otići do Ludbrega, tamo će biciklisti napraviti krug i ponovno se vratiti u cilj na naš glavni trg, prema predviđanjima oko 17 sati. Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika te show-program koji će trajati otprilike sat vremena — rekao nam je koordinator ciljeva, Koprivničanac Branislav Buhić.

Vladimir Miholjević (lijevo) i Branislav Buhić (desno). Ustupio Branislav Buhić.

O kakvom se događaju radi govori podatak da će se utrka prenositi u 128 zemalja. Od svjetski poznatih TV kuća u Koprivnici će biti Eurosport Asia i Eurosport Live, a produkciju će raditi tvrka koja je za isto bila zadužena na posljednjim Olimpijskim igrama i Svjetskom nogometnom prvenstvu.

— Sudjelovat će 22 ekipe, od toga je šest pro ekipa koje voze svjetski poznate utrke poput Vuelta Espana, Giro d’Italia i Tour de France. Od vozača moram istaknuti Vicenza Nibalija koji će po prvi puta nastupiti na Tour of Croatia, a koji je, jedini na svijetu, pobijedio u sve tri spomenute utrke te utrke te hrvatski trojac Kristijana ĐurasekaMatiju KvasinuRadoslava Roginu, naše najbolje vozače. Ovo je najveći sportski događaj u povijesti grada Koprivnice. Dolaze takve ekipe i takvi vozači, gledanost će biti ogromna i cijeli događaj naš grad može iskoristiti kao turistički potencijal — dodao je Buhić.

S obzirom na važnost događaja i da će utrka ići od Đurđevca do Ludbrega i natrag do Koprivnice, policija će imati posebnu regulaciju prometa.

Gdje će i kada biti zatvoren promet

Prva etapa utrke Tour of Croatia počinje 18. travnja u 11:23 i vozit će se na relaciji Osijek – Koprivnica. Očekuje se da će biciklisti kroz Podravinu prolaziti između 14:30 i 17 sati. Za vrijeme prolaska, natjecatelji će se kretati državnom cestom D-2 na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Cvetkovec – Ludbreg – Ludbreški Vinogradi – Cvetkovec – Kunovec Breg – Koprivnica.

U Đurđevcu natjecatelji će prolaziti sljedećim ulicama i trgovima: Ulica Grada Vukovara – Vinogradska ulica – Ulica S. Radića – Trg sv. Jurja – Ulica Đure Basaričeka – Ulica bana Josipa Jelačića.

U Koprivnici natjecatelji će prolaziti sljedećim ulicama i trgovima: Obilaznica – Bjelovarska cesta – Ulica braće Radić – Trg dr. Tomislava Bardeka – Trg bana Josipa Jelačića – Zrinski trg – Florijanski trg – Ulica Ante Starčevića – Varaždinska cesta.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, iz PU koprivničko-križevačke mole sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacijama vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja, odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Također, policija apelira na vlasnike teretnih vozila da ih u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će ih privremeno isključivati iz prometa.

Gledatelje utrke policija poziva da ne stoje na kolniku, tj. da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

 

zatvori