Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Imamo pobjednika prve etape Tour of Croatia koja je završila upravo u Koprivnici

Završila je prva etapa velike biciklističke utrke Tour of Croatia 2017. Nakon 227 kilometara i oko pet i pol sati vožnje, kroz ciljnu ravninu na koprivničkom Zrinskom trgu prvi je prošao Talijan Sacha Modolo iz tima Emirates.

Za to mu je trebalo 5 sati, 24 minute i 9 sekundi. No, završnica mu nije bila nimalo lagana. Kao što se i očekivalo, biciklisti su na posljednjoj dionici od Ludbrega do Koprivnice upregnuli u pedale svim silama i završni sprint bio je iznimno napet, s velikim brojem vozača koji su pretendirali na prvo mjesto. Drugoplasirani rumunjski vozač Eduard-Michael Grosu ušao je u cilj svega dvije sekunde iza Talijana, a slijedio ga je još jedan talijanski vozač, Nicolas Marini.

Osim pobjede u prvoj etapi, Modolo je primio nagrade i za prvo mjesto u ukupnom poretku te za prvo mjesto prema bodovima. Nagrada za najboljeg penjača otišla je u ruke Rusa Nikolaya Trusova, a onu za najboljeg mladog vozača (do 23 godine) ponio je Talijan Riccardo Minali. Nagrade su im uručili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na koprivničkom Zrinskom trgu okupio se velik broj navijača i publike, a kako je to izgledalo, pogledajte u priloženoj galeriji fotografija i na video zapisima. Vrijedi još jednom spomenuti kako su prizori utrke iz Koprivnice i Podravine bili prenošeni u više od 170 zemalja na šest kontinenata.

Biciklisti neće dugo odmarati: već danas putuju za Trogir gdje ih sutra čeka druga etapa utrke – do vrha Biokova.

Spektakl na dva kotača, Tour of Croatia, juri Koprivnicom!!

Posted by Drava.info on Tuesday, April 18, 2017

 

Prva etapa spektakla na dva kotača, Tour of Croatia, završit će na našem trgu koji je pun! Biciklisti su nadomak Koprivnice!

Posted by Drava.info on Tuesday, April 18, 2017

 

zatvori