Utorak, 23. travnja 2024.

Turneja radosti Sportskih igara mladih stiže u Podravinu i Prigorje

Turneja radosti Sportskih igara mladih 21. travnja stiže u Đurđevac, 24. travnja u Križevce i 25. travnja u Koprivnicu.

Nakon što je Novi Vinodolski, prvi grad domaćin ovogodišnje Turneje radosti zapalio plamen Sportskih igara i time označio početak sportskih natjecanja u svome gradu, Turneja radosti će uskoro pohoditi Koprivničko- križevačku županiju čiji će gradovi u te dane biti središnja mjesta amaterskog sporta u Hrvatskoj.

Đurđevac

Početak sportskih događanja u Đurđevcu bit će u 10 sati na Trgu sv. Jurja. Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković će zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i osnovnoškolcima zapaliti plamen Igara.

Nakon otvorenja uslijedit će natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu.

>> Pogledajte kako je bilo prošle godine u Koprivnici

Veliko otvorenje u Križevcima uz vatromet i koncert Frajli

Veliko događanje na Tgu Josipa Jurja Strossmayera 24. travnja u 15 sati započet će paljenjem plamena Turneje radosti čime će se označiti početak sportskih aktivnosti u gradu. Plamen će upaliti gradonačelnik Križevaca Branko Hrg zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima.

Uz natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara, mali sportaši će se na sportskim terenima za pobjedu boriti i u drugim sportovima: na igralištu Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga održavat će se županijski turnir u uličnoj košarci, TIC Križevci ugostit će županijski turnir u šahu, dok će malonogometne ekipe sudjelovati na županijskom turniru Coca-Cola Cup 2017.

Cjelodnevna sportska natjecanja završit će večernjim koncertom The Frajli u 19.30 sati i velikim vatrometom.

Koprivnica

Zrinski trg će 25. travnja s početkom u 9.30 sati ugostiti ceremoniju početka igara u Koprivnici. Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić imat će čast zapaliti baklju u svome gradu zajedno s predstavnicima Sportskih igara Mladih i malim sportašima, nakon čega će uslijediti natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara.

Prijave za sve turnire Sportskih igara mladih moguće su do termina natjecanja u pojedinom gradu na prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja u školama. Prijaviti sebe ili svoju ekipu bit će moguće i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Natjecatelji trebaju biti u dobnoj skupini 2008. – 1999. godište.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.

zatvori