Srijeda, 27. ožujka 2024.

SLAB ODAZIV KUPACA Sajmište će, čini se, ipak raditi samo ponedjeljkom

Ideja o koprivničkom Sajmištu koje radi šest dana u tjednu izgleda neće zaživjeti. Barem tako izgleda nakon nepunih mjesec dana kako ono radi svakim radnim danom od 7 do 14 sati te subotom od 7 do 13.

Neki od prodavača počeli su dolaziti i drugim danima osim ponedjeljka, no, kako kaže predsjednica Uprave Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Maja Hleb, navika kupaca je takva da Sajmište posjećuju isključivo ponedjeljkom i ostalim danima nema interesa.

— Nema nikakve značajnije prodaje, iako je bilo velikih zahtjeva i mnogo prodavača tražilo nas je da im omogućimo prodaju tijekom cijelog tjedna. Mi smo im to omogućili, ali kupce im ne možemo dovesti i to moraju sami.

Inače, Pravilnik o Tržnom redu izmijenilo je koprivničko Gradsko vijeće koje je tako udovoljilo prohtjevima tamošnjih prodavača, a tada je Hleb najavila da će se do početka listopada vidjeti postoji li doista veći interes i opravdanje da ovakvo radno vrijeme i ostane.

Ako situacija ostane ovakva i svi koji dolaze na Sajmište ne promijene dugogodišnju tradiciju, radno vrijeme vratit će se na staro.

zatvori