Subota, 20. travnja 2024.

PRIPREME U PUNOM JEKU Evo što će biti glavna tema Renesansnog festivala!

U Turističkoj zajednici grada Koprivnice zadovoljni su što je Renesansni festival, najznačajnija turistička manifestacija što ju organiziraju u Koprivnici, prepoznat od strane stručnjaka.

Manifestacija je dobila certifikat da spada u kategoriju superbrandova, a očekuje se da će, treću godinu za redom, biti uvrštena i u top turističke manifestacije u Hrvatskoj.

A kako bi održali postavljeni visoki standard kvalitete i zanimljivosti, organizatori su i za ovu godinu osmislili što će biti nova, središnja tema Renesansnog festivala, ekskluzivno je doznala Drava.info od direktora gradske Turističke zajednice Renata Labazana:

— Jedan proizvod mi “guramo” i pokrenuli smo ga u Turističkoj zajednici još prije Renesansnog festivala, a to je priča o koprivi. Razmišljao sam da ove godine kopriva bude glavna tema. I to ne samo kopriva već i eliksiri, tako da ju što više povežemo s razdobljem o kojemu priča Renesansni festival. Imamo jako puno ideja kako u okviru ove teme obogatiti Renesansni festival. Bit će nam tu vrlo bitne tvrtke s našeg područja, Koprivnice i Podravine. No, s obzirom na ovu vrlo usku tematiku, morat ćemo posegnuti i za tvrtkama iz cijele Hrvatske pa i iz inozemstva. Nadam se i vjerujem da će ovo biti itekako atraktivno.

Zanimljivo bi trebalo biti i na Podravskim motivima, najavio je Labazan:

— Razmišljali smo i o glavnoj temi Podravskih motiva oko koje bi se vrtjela jedna cjelina, koja bi, nadam se bila atraktivna. To bi bio med, medarstvo, proizvodi od meda. No ne samo proizvodi, već i pčele. Bile bi one motiv za naše umjetnike, slikare i kipare naive, ali i za radionice koje bismo organizirali za najmlađe.

Recimo i da će Podravski motivi biti u srpnju, a Renesansni festival tijekom prvog vikenda u rujnu.

zatvori