Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Počeli su radovi na novoj javnoj rasvjeti i pješačkoj stazi

Počeli su radovi na izgradnji javne rasvjete uz pješačku stazu od Ulice Grgura Karlovčana do Križevačke ulice.

Uz 130 metara dugu stazu postavit će se četiri stupa LED rasvjete, a Grad će ovu investiciju platiti 72 tisuće kuna. Paralelno s time idu i radovi na pješačkoj stazi između Dubovca i Ulice Antuna Gustava Matoša koja će biti dužine sto metara i koštati sto tisuća kuna.

Radove je jutros otvorio zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, rekavši pritom: — U gradu Koprivnici puno radimo na mreži i javne rasvjete, ali i pješačko-biciklističkih staza. To je jedan trend koji ćemo zadržati u vremenima koja su pred nama. Ovo je dosta frekventna pješačka staza i frekventan kvart i na ovaj način podižemo kvalitetu života, ali i sam sigurnosni standard ljudi koji koriste ovu stazu.

Inače, Koprivnica i njezina prigradska naselja su s dolaskom ljepšeg vremena postala pravo gradilište. Pješačke staze uređuju se i u Selingerovoj ulici i Ulici Ante Neimarevića, dok se na uređenju prometnica radi u Krešimirovoj ulici u Starigradu, Ulici Draganovec u Draganovcu i Ulici Vinica. Radovi na infrastrukturi u koridoru prometnice odvijaju se pak u Ulici Franje Mraza i na Radničkoj cesti.

zatvori