Subota, 20. travnja 2024.

PRVA ŽNL Derbi u Đelekovcu, Perić: Legrađane se uvijek mora pobijediti

Veliki susjedski derbi u Đelekovcu između Osvita i legradskog Graničara obilježit će 21. kolo Prve županijske nogometne lige koje je na rasporedu ovog vikenda.

Dvoboj ovih dvaju suparnika nikada nije bio “samo jedna od prvenstvenih utakmica”, a sigurni smo da tako neće biti ni ovog puta. I Osvit i Graničar u borbi su za četvrto mjesto.

— Koliko mi govore moji Đelekovčani, pogotovo oni stariji, Imbriovec je broj jedan, a Legrad broj dva i u tim se utakmicama uvijek mora pobijediti. Za mene kao trenera je to utakmica kao i svaka druga, želim pobijediti jer igramo da postignemo čim bolji rezultat. Graničar je odlična ekipa koja se s nama bori za četvrto mjesto. Pitanje je u kakvom će stanju doći jer čujem da imaju nekih ozljeda, ali su uvijek opasan protivnik. Cilj nam je zadržati četvrto ili peto mjesto i s tim bismo bili super zadovoljni — rekao nam je trener Osvita Damir Perić.

U ostalim utakmicama, prvoplasirani Tomislav će na svom travnjaku ugostiti molvarsku Mladost. Drnjančani neće imati lagan posao s obzirom na formu gostiju koji su u posljednja dva kola svladali Kalinovac u gostima i Borac na svom travnjaku.

Drugoplasirana kloštranska Mladost igrat će susjedski derbi u Kalinovcu. Kloštrani su u prošlom kolu iskoristili kikseve vodećih momčadi te su se ponovno vratili u borbu za vrh.

Borac će pak u Imbriovcu biti domaćin Bratstvu. Iako ljestvica sugerira lagan posao, Imbriovčani itekako moraju biti oprezni s obzirom na to da su Kunovčani na proljeće u gostima upisali tri pobjede i jedan remi.

U derbiju začelja u Žabnu će igrati Tomislav i Fugaplast, ivanečka Sloga će biti domaćin novigradskoj Dravi, a u Ždali će igrati Prekodravac i Panonija.

Utakmica u Kalinovcu igrat će se u subotu, a sve ostale u nedjelju s početkom u 17 sati, osim derbija u Đelekovcu koji je na rasporedu u 10 ujutro.

PRVA ŽNL – 21. kolo

Subota, 29. travnja
17:00
Kalinovac: Kalinovac – Mladost (KP)
Nedjelja, 30. travnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Graničar (L)
17:00
Imbriovec: Borac – Bratstvo
Drnje: Tomislav – Mladost (M)
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Fugaplast
Koprivnički Ivanec: Sloga – Drava NP
Ždala: Prekodravac – Panonija

zatvori