Četvrtak, 18. travnja 2024.

Projekt ‘Doručak s hrvatskih farmi’ predstavljen u Križevcima

Državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać i zamjenik župana Darko Sobota jučer su u Križevcima predstavili projekt ‘Doručak s hrvatskih farmi’.

Na doručku je sudjelovalo dvadesetak poljoprivrednih proizvođača s područja Koprivničko-križevačke županije, uz našu najveću prehrambenu industriju Podravku, koji su posjetiteljima ponudili namirnice s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja, Med iz Lijepe naše te Jaja hrvatskih farmi. Naglasak projekta je na kupnji domaćih proizvoda poznate kvalitete i podrijetla te na poticanju razvoja hrvatske poljoprivrede, a uz to predstavljena je i specifična podravsko-prigorska poljoprivredna proizvodnja.

— Naši su proizvođači vrijedni i marljivi, a ovo je odlična prilika da predstave rezultate svog rada. Zahvaljujem Ministarstvu i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji na trudu u promociji projekta, u koji se zapravo uklapaju i naše županijske manifestacije Dani voća i Dani povrća, a upravo su pred nama i Dani travnjaka – centralna manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, gdje ćemo također moći vidjeti sve ove kvalitetne proizvode — kazao je zamjenik župana Darko Sobota i pozvao sve prisutne na Dane travnjaka koji će se održati od 5. do 7. svibnja u Koprivnici.

Nakon uvodnih govora, krenulo se u razgledavanje izlagačkih prostora i degustaciju proizvoda, a zatim je u križevačkoj Gradskoj vijećnici održan sastanak s poljoprivrednicima, na kojemu su na njihova pitanja odgovarali državna tajnica Vučković, pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić i ravnatelj Barać, a radnom sastanku s poljoprivrednicima prisustvovao je i zamjenik Sobota sa suradnicima.

zatvori