Četvrtak, 18. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo koga vodimo na koncert Tamare Obrovac i Transhistria ensemblea

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova, jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni, dolazi u koprivnički Domoljub 20. travnja sa svojim međunarodnim projektom ‘Tamara Obrovac Transhistria ensemble’. Portal Drava.info poklanja vam ulaznice!

Po dvije ulaznice za koncert osvojili su Ivan KovačManuela DedićIrena Flajs. Čestitamo!

Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja te nevjerojatnoj scenskoj i životnoj energiji, Tamara Obrovac odavno je svjetski izvođač. Prema mišljenju njemačkog časopisa za jazz glazbu „Jazz Podium“, Tamara je jedna od vodećih etno-jazz pjevačica u Europi.

Prošle je godine dobila nagradu Miroslav Sedak Benčić, od strane Hrvatskog društva skladatelja, za autorsko stvaralaštvo na području jazza. Do sada je osvojila i 8 nagrada Porin u kategorijama za najbolji album etno glazbe i za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 „World music Awards“ 2004. godine – u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike, kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama međunarodne kritike i publike.

Njezina je glazba autentična, iskonska i suvremena, osobna i univerzalna, regionalna i globalna.

Uz Tamaru će u Koprivnici nastupiti slovenski gitarist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi iz Italije, kontrabasist Žiga Golob te Krunoslav Levačić na bubnjevima.

Koncert počinje u četvrtak, 20. travnja u 19:30 u dvorani Domoljub.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

zatvori