Utorak, 23. travnja 2024.

SJAJAN USPJEH Naša mlada plesačica najbolja je u državi!

Mlade plesačice koprivničke Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ postigle su odlične rezultate na državnom natjecanju u suvremenom plesu.

Posebno treba istaknuti najmlađu među njima, osmogodišnju Nelu Krapinec koja je postala državna prvakinja. Koprivnička plesačica u prvoj kategoriji osvojila je 98,82 boda što joj je donijelo prvu nagradu i prvo mjesto.

— Nela je tek navršila osam godina i, u principu, ne bi ni trebala još ići u plesnu školu s obzirom na to da je tek drugi razred. No, baš je ona na državnom natjecanju dobila najviše bodova od svih škola u svojoj, prvoj kategoriji. Time je osvojila prvu nagradu i prvo mjesto — rekla je Nelina mentorica Olga Vilić.

Jednako treba pohvaliti i učenice četvrtog razreda plesne škole Idu Geto i Doru Maruševec koje su na državnom bile druge.

— Njima je nedostajalo vrlo malo do prve nagrade. Bile su izvrsne i nakon natjecanja obratilo mi se puno profesora i ravnatelja iz različitih škola koji su nam čestitali na uspjehu. Rekli su mi da su koreografije bile dobre, ali da su i cure u njima bile odlične.

Državno natjecanje Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održano je od 1. do 8. travnja u Zagrebu i s njime, kaže Vilić, završavaju natjecanja za ovu godinu.

A što su učenice Odjela za suvremeni ples naučile u ovom polugodištu, moći će se vidjeti već u četvrtak kada je na rasporedu još jedna produkcija plesne škole. Mlade plesačice plesat će na temu proljeća, a produkcija će početi u 17:30 sati u Domu mladih.

zatvori