Petak, 19. travnja 2024.

Pisanica od srca krasi i češki Olomouc

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske i predstavništvom HTZ-a u Pragu naša Pisanica od srca postavljena je na glavnom trgu – Horní námĕstí, u češkom gradu Olomoucu, ispred gradske vijećnice i monumenta Svetom Trojstvu koji je upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu.

Na prijemu koji je priredio gradonačelnik Olomouca Antonín Stanĕk sa svojim najbližim suradnicima, sudjelovali su i veleposlanica RH u Pragu, gospođa Ines Troha s prvom tajnicom Stjepankom Nenadić te zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota i viši stručni suradnik županijske Turističke zajednice Krešimir Blažek.

U prigodnim izlaganjima gradonačelnik i veleposlanica Republike Hrvatske su istaknuli izuzetno dobru dosadašnju suradnju sa željom da se i poveća. Zahvaljujući na poklonu Stanĕk je izrazio želju za produbljivanjem suradnje na kulturnom i gospodarskom planu.

Zamjenik Sobota je prisutne upoznao s projektom Pisanica od srca, izrazivši zadovoljstvo da se je i Olomouc (mali Prag kako ga rado zovu) našao na popisu mjesta u kojima su naše pisanice. Pozvao je domaćine da dođu u našu županiju i budu dragi gosti.

Nakon prijema svečano je raskrivena Pisanica od srca čije postavljanje je financijski pomogla HTZ. Pisanicu su oslikali Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika, članovi Molvarskog likovnog kruga.

Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.
Ustupila TZ Koprivničko-križevačke županije.
zatvori