Srijeda, 27. ožujka 2024.

Pisanica od srca otputovala u Mađarsku, Pal: Puno možemo naučiti od Csurga

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ivan Pal jučer je prijateljima u mađarskom Csurgu predao našu Pisanicu od srca koja će tijekom ovogodišnjeg velikog tjedna i Uskrsa krasiti središte toga grada.

Osim toga, sudjelovao je i na sastanku o provedbi projekata iz programa prekogranične suradnje Interreg, nakon kojega nam je rekao:

— Želim samo podsjetiti da je u toj prekograničnoj suradnji u našoj županiji odobreno 17 projekata čiji su nositelji Županija, gradovi Koprivnica i Križevci, PORA, neke jedinice lokalne samouprave, a i ustanove. Odobreno im je 47 milijuna kuna, što je ogroman novac za naše uvjete. U rujnu nam se otvaraju nove mogućnosti.

A iako je Koprivničancima glavna asocijacija na Csurgo odlazak u šoping, riječ je o gradu koji je daleko više od toga, upozorio je dožupan Pal:

— Zapravo, mogli bismo svi skupa puno učiti od Csurga. Radi se o jednoj vrlo agilnoj upravi koja se maksimalno angažirala kroz taj Interreg.

A osim toga, mađarski susjedi oduševljeni su i Pisanicom od srca, Na njenom postavljanju okupilo se iznimno mnogo ljudi koji su, prema riječima dožupana Palsa, s oduševljenjem pratili nastup mladih folkloraša iz Legrada i potom se zadržali družeći se i fotografirajući uz našu pisanicu.

zatvori