Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Maturanti neće slaviti u gradskom parku, norijada se seli na drugu lokaciju

Koprivnički maturanti ove će godine po prvi puta završetak srednjoškolskog obrazovanja slaviti na ostacima starih koprivničkih bedema – popularnoj Bašći, odnosno na Sajmištu odmah pokraj nje.

Dogovoreno je to na sastanku maturanata svih koprivničkih srednjih škola i predstavnika gradske vlasti: zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišela Jakšića i pročelnika za društvene djelatnosti i europske poslove Darka Ledinskog.

— Mi smo pripremili dva scenarija i ono što moram u startu reći je da kako vi odlučite, mi ćemo se tome prilagoditi. Prva lokacija za norijadu koja je unazad tri do četiri godine bila je gradski park. Drugi prijedlog je da se ove godine preselimo na Bašću i da to namećemo kao jednu novu tradiciju — rekao je Jakšić.

Uz ovaj je prijedlog maturantima ponuđen dovoljno velik šator, ugostiteljska ponuda i živa glazba o kojoj će se još detaljnije dogovarati “u hodu”. Na raspolaganju će im biti klupe i sanitarni čvor, a pazit će ih i zaštitari.

— Ono što se danas dogovorite, mi kao ravnatelji srednjih škola ćemo poštovati i podržati vas u vašem slavlju. Što se tiče naše jurisdikcije van ograda škole, tu morate sami odgovarati za svoje ponašanje — obratio se maturantima ravnatelj Gimnazije “Fran Galović” Vjekoslav Robotić.

Prijedlog gradske uprave prihvatili su svi predstavnici maturanata. Ovogodišnja će se norijada tako održati na koprivničkom Sajmištu od 17. do 19. svibnja.

[poll id=”25″]

zatvori