Srijeda, 27. ožujka 2024.

NERVNI SLOM Rock dinosauri vraćaju se koncertom na paviljonu

Rock dinosauri izlaze na svjetlost dana! Već pomalo legendarna koprivnička rock grupa ‘NERVNI SLOM’ ove subote, 8. travnja, vraća se u velikom stilu: koncertom na paviljonu koprivničkog parka, čime će obilježiti punih 36 godina od svog prvog koncerta održanog upravo na tom mjestu. Ne propustite: paviljon, subota, 17 sati.

“Nervni slom” prva je koprivnička autorska hard rock grupa osnovana krajem 1979. godine. Temelje su joj udarili Josip Ninković (gitara) i Tihomir Draksler (bas), a početkom osamdesete pridružio im se Darko Budna (vokal, kasnije i gitara). U početku su svirali obrade (Deep Purple, Rainbow, Bad Company, Free), no ubrzo počinju izvoditi isključivo svoje autorske pjesme.

1983.: Draksler, Ninković, Budna.

Godine 1982. upali su na legendarnu kompilacijsku kazetu “KC Rock ’82.”, a sve do sredine 80-ih bili su najaktivniji koprivnički rock sastav. Nastupali su na mnogim koncertima i festivalima uz mnoga onovremena afirmirana imena: Drago Mlinarec Band, Parni valjak, Aerodrom, Boa, Patrola, Drugi način, Pankrti, Riblja čorba, Paklena pomorandža itd.

1981.: Peica, Damir Budna, Vdović Davor, Ninković, Draksler. Njihov prvi koncert, na paviljonu.

Nakon desetogodišnje pauze, 1998. godine izvorni osnivački trojac uz pomoć poznatog koprivničkog glazbenog para Gordane i Miroslava Evačića snimaju demo CD “Bilo je i vrijeme” te u vlastitoj produkciji i video spot za pjesmu “Prodao sam dušu”.

Iste godine izlaze i na CD kompilaciji “KC Rock ’98.” u izdanju Šarenog dućana, a nešto kasnije i na CD kompilaciji Radio Drave. U to vrijeme grupi se pridružuje vokal Damir Ivić s kojim snimaju pjesmu “Odlazim” te nastupaju na promociji “KC Rock ’98.” u koprivničkoj Kugli i uživo na RTL televiziji u Zagrebu.

Nakon još jedne podulje stanke, krajem 2016. ponovno su se okupili za koncert u klubu Route 66 u Zagrebu, a bubnjar Igor Vidaković postaje stalnim članom grupe.

Nervni slom ukratko: originalni i glasni!

Podsjetimo: koncert počinje u subotu 8. travnja od 17 sati na koprivničkom paviljonu.

zatvori