Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nakon potjere namjerno se zabio u policijsko vozilo i ozlijedio dvojicu službenika

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem rođenim 1993. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu.

Sumnja se da je osumnjičeni jučer, 26. travnja, oko 22 sata u Đurđevcu, u odvojku Ulice bana Jelačića, nakon potjere službenim policijskim vozilima osobnim automobilom vožnjom unazad udario u zaustavljeni policijski automobil, u kojem su se nalazila dva policijska službenika i koji su pritom lakše ozlijeđeni.

Neposredno prije toga u Đurđevcu, na parkiralištu u Ulici Matije Gupca, zbog nepropisne vožnje u nazad osumnjičeni je osobnim automobilom udario u parkirani automobil, s vozilom napustio mjesto događaja, a policijski službenici su ga uočili i krenuli u potjeru.

Osumnjičeni je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Tijekom postupanja osumnjičeni je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a radi prekršaja narušavanja javnog reda i mira i prometne nesreće biti će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori